מתכון: מרק אפונה וגזר חרוך

הגזרים החרוכים מוסיפים למרק הקלאסי מראה ייחודי, מושך עין וחך

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מרק אפונה וגזר חרוך
מרק אפונה וגזר חרוךצילום: לימור לניאדו תירוש

חומרים (6 מנות):

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל לבן קצוץ לקוביות
  • חצי ראש סלרי קלוף וקצוץ לקוביות
  • 3 ענפי סלרי פרוסים לחצאי עיגולים
  • 1 כוס אפונה יבשה
  • 2 גזרים קלופים שלמים
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל לבן
  • קורט גרגירי כוסברה טחונים
  • 4 כוסות מים
  • 2 גזרים, עדיף סגולים או אדומים, קלופים וחתוכים לרבעי עיגולים
  • כף שמן זית
  • מלח גס

הכנה:

מטגנים בשמן את הבצל, הסלרי וענפיו כמה דקות עד להתרככות. מוסיפים אפונה, גזרים שלמים, תבלינים ו-4 כוסות מים. מרתיחים ומבשלים מכוסה על אש קטנה תוך ערבוב מתמיד שעה וחצי.

בתבנית התנור מניחים את קוביות הגזרים, בוזקים שמן זית, מלח גס וצולים חצי שעה עד להתרככות והשחמה קלה. לפני ההגשה שולפים את הגזרים השלמים מהמרק, ומגישים עם הגזרים החרוכים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ