מרק שעועית מקסיקני

מתכון מצוין למרק עם שעועית, ירקות, גבינה ושמנת, עם אפשרות לחריפות

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
ממרח שעועית שחורה
שעועית שחורה יכולה לשמש גם כבסיס למרק הזהצילום: תומר אפלבאום
נירה רוסו
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
30 דקות

מתכון מצוין עם שעועית, ירקות, גבינה ושמנת מתוך הספר (האהוב עלי במיוחד) "Gourmet Weekends", שבו קיבץ צוות המגזין האמריקאי "גורמה" את המתכונים החביבים עליו לסופי שבוע ולארוחות משפחתיות. כיום יש בארץ כל מוצר אפשרי הדרוש למרק, בעיקר דרך "טרס פזוס", יצרני האוכל המקסיקני בישראל. המרק במקורו חריף, אך גם שונאי חריפות יכולים להתענג עליו: החליפו את פלפלי הצ'ילי בפלפל ירוק קצוץ.

רכיבים

1 בצל גדול, קצוץ

1 שן שום קצוצה

4 פלפלוני צ'ילי ירוקים, מגולענים וקצוצים (או פלפל ירוק רגיל, כנ"ל)

2 כפות שמן + 1/4 כוס שמן

1 כף אבקת צ'ילי חריף (או פפריקה טובה)

1 קופסת עגבניות משומרות קצוצות, כולל המיץ

2 קופסאות שעועית אדומה או שחורה משומרת

6 כוסות מרק (אפשר מרק ירקות מסונן, מרק עוף או מרק משקית)

6 טורטיות

50 גרם גבינת צ'דר, חתוכה לקוביות

לעיטור:

1/4 כוס שמנת חמוצה

3 כפות כוסברה (או פטרוזיליה) קצוצה

הוראות הכנה

בסיר כבד וטוב או בסיר לחץ, מאדים את הבצל, השום והפלפל ב-2 כפות שמן על להבה נמוכה, תוך בחישה לפרקים, עד שיתרככו.

מוסיפים את אבקת הצ'ילי או הפפריקה, ומערבבים. מוסיפים את העגבניות הקצוצות (אפשר לקצוץ במעבד מזון), השעועית עם נוזלי השימור והמרק, ומבשלים 20 דקות.

בינתיים חוצים את הטורטיות ומניחים את החצאים זה על זה, חותכים לרצועות ברוחב חצי ס"מ.

מחממים את 1/4 כוס השמן בסיר נפרד, ומטגנים בו את רצועות הטורטייה, כמות קטנה בכל פעם, במשך 15 שניות או עד לצבע זהוב חיוור ומרקם פריך.

מוציאים בכף מחוררת, ומניחים על מגבות נייר.

מכינים 6 קערות מרק, מחלקים ביניהן את טוגני-הטורטייה וקוביות הגבינה, יוצקים עליהן את המרק הלוהט.

מוסיפים לכל צלחת תלולית שמנת ובזיקה של כוסברה קצוצה, או פטרוזיליה, או בצל ירוק. מגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ