לירז שדה, שפית אורחת

בסביבת בני האדם, מעטים הם ונדירים האנשים שלא אוהבים מרק. מגוון המרקים שקיים נותן את האפשרות לכל אחד באשר הוא למצוא בקשת הרחבה הזאת את המרק שלו. ובכל זאת, בדרך כלשהי זה תמיד יוצא כך שבתוך האוסף הבלתי נדלה של מתכונים למרקים אנחנו חוזרים דווקא לאותם מרקים בסיסיים, שאנחנו מכירים ואוהבים. כי למי יש כוח לשבור את הראש?

כירושלמית, זה לא מאוד מפתיע למצוא את עצמך בערב קריר בחודש יולי מזמינה מרק במסעדה. על כן, אנחנו נדרשים עוד יותר להרחיב את המגוון ולחדש. בסופו של דבר, בזה טמון בעיני סוד הקסם של המרק והמהות האמיתית שלו היא בכלל בתוספת. שם נפתחת לנו הדלת לגוון, להפתיע ולחדש את אותם מרקים שעולים כל פעם מחדש על השולחן שלנו. מה למשל? המרק העגבניות הוא כבר בנאלי לגמרי, אבל הוא הופך את עורו כשהתוספת שלו היא טוויל סומסום שחור וזרעי אניס. או מרק דלעת פשוט ישנה את טעמו כשנכין לצדו לחם דלעת ריחני. בקיצור, תשקיעו בתוספת. המרק הוא רק תירוץ. בנוסף בחרתי שני מרקים קצת פחות שגרתיים כמו הריבולטה האיטלקי ומרק החצילים, שעם פרשנות מקומית שווים לגמרי את ההשקעה ויותירו רושם מעולה על האורחים שלכם.

למתכונים לחצו על הכותרות האדומות:

מרק עגבניות, שומר ועראק

מרק עגבניות שומר ועראקצילום: אפיק גבאי

מרק דלעת עם לחם דלעת

מרק דלעת ולחם דלעתצילום: אפיק גבאי

מרק חצילים וסנט מור

צילום: אפיק גבאי

מרק ריבולטה

מרק ריבולטהצילום: אפיק גבאי

לכל מתכוני המרקים ב"הארץ"

15 מקומות לשתות בהם מרק; המדריך השלם להכנת מרקים מוקרמים

מנת חובה בכל ארוחה כמעט: הגונדיצילום: תומר אפלבאום

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ