מיכל שמיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מרק ברוקולי
צילום: מיכל שמיר
מיכל שמיר
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
5-6 מנות

גם אחרי קצת יותר מארבע שנים בניו יורק, אני עדיין לא בודקת את מזג האוויר לפני שאני יוצאת מהבית. כשהתארגנתי בבוקר, השמיים נראו מבטיחים - תכולים ובהירים ללא אף ענן אחד. כמה שעות אחר כך, ואני רטובה עד לשד עצמותי.

הדבר היחיד שאפשר לעשות כשבחוץ יורד גשם זלעפות, הוא לשתות ולאכול משהו חם. הכנת מרק הברוקולי הזה לוקחת מקסימום 8 דקות, ואז שוכחים אותו על האש לחצי שעה נוספת. בהגשה אפשר להוסיף נגיעת שמנת חמוצה או קרם פרש מענג. כל בני הבית ילקקו את האצבעות.

מיכל שמיר היא בעלת הבלוג: מיכל אופה עוגה

רכיבים

1 בצל גדול
1 תפרחת ברוקולי שלמה או שקית ברוקולי קפוא (כ-500 גרם)
1 תפוח אדמה גדול או 2 קטנים
4 כוסות מים
2 כפיות מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כף שמן קנולה

הוראות הכנה

קוצצים את הבצל.

מקלפים את תפוח האדמה וחותכים לקוביות. אם משתמשים בברוקולי טרי מפרקים אותו לפרחים, מפרידים את הגבעול ופורסים אותו.

בסיר על להבה בינונית-גבוהה מחממים כף שמן קנולה ומאדים את הבצל כ-3 דקות עד שהופך מעט שקוף. מערבבים מדי פעם כדי למנוע ממנו להישרף.

מוסיפים את פרחי הברוקולי ואת תפוחי האדמה החתוכים ומערבבים קלות. אם משתמשים בברוקולי קפוא, ניתן להוסיף אותו הישר מהמקפיא.

מוסיפים 4 כוסות מים, 2 כפיות מלח ו-1/4 כפית פלפל שחור גרוס ומביאים לרתיחה.

מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה, עד שהברוקולי ותפוחי האדמה רכים לגמרי והברוקולי משנה את צבעו מירוק עז לירוק כהה יותר.

טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט או במעבד מזון, עד לקבלת מרקם חלק לגמרי.

טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. אם חסר מלח, מוסיפים מעט, מערבבים וטועמים. אם המרק מלוח מדי, ניתן להוסיף תפוח אדמה קטן חתוך לקוביות וכ-1/2 כוס מים, ולבשל עוד כ-10 דקות עד לריכוך. טוחנים שוב.

אפשר להגיש את המרק כמו שהוא, או עם מעט שמנת חמוצה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ