מתכון: מרק ירקות כתומים הכי פשוט והכי טעים
כל מרק מתחיל עם קצת בצל, אבל תפארת המרקים הזו - פשוטה כל כך להכנה - היא מתכון בטוח לנחמה ביום סגרירי של השף ניר אלקיים ממלון ענבל
ניר אלקיים, שף אורח
ניר אלקיים, שף אורח
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
קלמנות:
8זמן בישול:
30 דקותמרק ירקות כתומים צילום: שלומי אמסלם
רכיבים
1 בצל קצוץ
1 שן שום כתושה
2 בטטות גדולות קלופות חתוכות גס
1 גזר קטן קלוף חתוך גס
1/4 כפית תימין טרי קצוץ
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 42 אחוז
שמן זית
מלח
פלפל
הוראות הכנה
מחממים שמן זית בסיר עמוק.
מטגנים את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את השום ומטגנים מעט. מוסיפים את הבטטה והגזר.
מוסיפים מים ושמנת מתוקה ביחס של חצי-חצי עד כדי כיסוי.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד שהגזר רך מאוד.
מתבלים במלח ופלפל, וטוחנים למרקם חלק.
מוזגים לכלי הגשה, מזליפים כמה טיפות שמן זית (ואם יש לכם שמן בזיליקום כדאי) ומגישים.
תגובות
על סדר היום
בשיתוף לשכת התיירות היוונית
מדדים של קסם
תוכן שיווקי
תוכן שיווקי
תוכן שיווקי
תוכן שיווקי
תוכן שיווקי