מתכון: מרק עדשים כתומות של חיים כהן

יש הרבה מאוד גרסאות למרקי עדשים, זו של חיים כהן היא הפשוטה והמדגישה כמה זה מרק נהדר

חיים כהן, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
חיים כהן, שף אורח
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
קל
צילום: לימור לניאדו תירו

רכיבים

2 כוסות עדשים כתומות
6 כפות שמן
4-5 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור
חצי כפית כמון
כוסברה למי שאוהב
בצל חצוי ופרוס
שש כוסות ציר ירקות או מים

הוראות הכנה

1.שוטפים את העדשים היטב ומסננים.

2. שמים שלוש כפות שמן בסיר, מוסיפים את השום ומחממים כדקה עד שהוא מתרכך.

3.מוסיפים את העדשים ושש כוסות מים או ציר ירקות, מביאים לרתיחה, מתבלים במלח, פלפל וכמון.

4.מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כעשרים דקות - עד שהעדשים רכות.

5.אם המרק סמיך מדי, מוסיפים עוד מעט מים. בשלב הזה אפשר להעביר את המרק לבלנדר יחד עם כוסברה (אם רוצים) ולרסק - אפשר גם לא.

6.בצד מחממים במחבת שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים למרק ומגישים, גם מיץ לימון עושה לכל זה טוב.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

כתבות מומלצות

מצעד מחאה של תומכי הליכוד ונתניהו בכיכר הבימה בתל אביב, בינואר

במידה רבה, זהו סיפור כישלונו של השמאל הישראלי כולו

צילום: אמיל סלמן

האם ייתכן שמגע עם האדמה משפר את המערכת החיסונית?

משה טוב עם אשתו רות וילדיהם. הסיפור הוסתר במשך שנים

מתחת לאף של פינושה, השגריר הישראלי הציל מאות צ'יליאנים ממוות

התינוק הרוקד של "אלי מקביל"

אנחנו נתקלים במילה הזאת כל הזמן, מעטים יודעים מה מקורה

לפי תושבים, הורים המחפשים לילדיהם עתיד טוב יותר לא רושמים אותם לבתי הספר הממלכתיים-ערביים

למעט מאוד ערבים ביפו יש תואר אקדמי. המכשולים מתחילים כבר בגן

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ