מתכון לטרטור: מרק יוגורט ומלפפונים בולגרי
מרק טרטור הוא אחת ממנות הדגל של המטבח הבולגרי והוא כנראה אחד המרקים המרעננים ביותר בחום הזה

לכל עם ועדה יש את המאכלים המאפיינים אותם. גיל חובב כתב פעם שכמות מתכוני הסחוג שווה לכמות המשפחות התימניות + 1, אבל הפעם אנחנו לא פה בשביל הסחוג, אלא לאחת ממנות הדגל של המרקים הבולגריים – מרק הטרטור. מרק שהצלחתו תלויה בשני חומרי גלם בלבד – יוגורט ומלפפונים. אני בטוח שכולכם עכשיו חושבים על הצזיקי, בן דודו היווני של הטרטור, רק שהטרטור מוגש כמרק קר ואילו הצזיקי הוא יותר סוג של מתאבן סמיך הרבה יותר ממרק.
את מרק היוגורט (על הטיותיו השונות ומתכוניו השונים) אפשר למצוא בכל ארצות הבלקן, בואכה טורקיהועד איראן או פרס, אם תרצו, ובכל אחד מהמקומות הוא נקרא בשם קצת אחר – זום (גרסה נטולת מלפפונים), מסוחיאר או בוראני.
- 18 מרקים קרים לחום הגדול שבפתח
- סלט שעועית ירוקה ברוטב לימונים כבושים (וטריק לקונפי שום מזויף)
- בישול בימי הקורונה – פסטה עם ירקות אביביים בסיר אחד
כאמור, המרק יקום וייפול על איכות המלפפונים והיוגורט. מאחר שהוא מרק של קיץ, שיא עונת מלפפוני הבלאדי (פאקוס), אני מאוד אוהב לעשות בהם שימוש, אבל אם אין לכם גישה לשווקים ולמלפפוני בלאדי, חשוב להקפיד על מלפפונים טריים ופריכים ולא כאלה ששהו יותר מדי זמן במגירת המקרר.
לגבי היוגורט: אפשר להשתמש פה בכל סוג של יוגורט טבעי, אבל תמיד כדאי להעדיף יוגורט סמיך יותר.
לקבלת מרק מוצלח, חשוב לחתוך את המלפפונים לקוביות קטנות ככל האפשר. הסבתות הבולגריות חותכות את המלפפונים לאורך ולרוחב כמעט עד סוף המלפפון ואז חותכות אותו לקוביות. אני פשוט פורס את המלפפונים לפרוסות דקיקות ואז חותך כל פרוסה לקוביות.
להכנת המרק ל-4 סועדים תצטרכו:
8 מלפפונים טריים ופריכים
4 גביעי יוגורט (כל גביע 140 גרם)
280 מ"ל מים (2 גביעים ריקים)
1 שן שום גדולה (או יותר אם אוהבים שום)
1/3 כוס שמיר קצוץ
15 עלי נענע
חצי כפית מלח
¼ כוס אגוזי מלך
שמן זית להגשה
קוביות קרח להגשה
אופן ההכנה:
מקלפים את המלפפונים, פורסים אותם דק מאוד וכל פרוסה חותכים לקוביות קטנות.
בקערה מערבבים את המלפפונים, היוגורט, המלח והמים.
כותשים את שן השום ומוסיפים לקערה.
קוצצים את עלי הנענע או חותכים אותם לפרוסות דקות ומוסיפים לקערה.
מוסיפים את השמיר הקצוץ ומערבבים היטב.
טועמים את המרק ומוסיפים עוד מלח או שום לפי הטעם.
מחלקים את המרק ל-4 קעריות.
קוצצים את אגוזי המלך ומפזרים בין הקעריות.
מזלפים כמה טיפות של שמן זית ומוסיפים לכל קערית 2-3 קוביות קרח.
_____
טל סורסקי הוא בשלן ביתי ותיק בעל בלוג המתכונים "מה יש לאכול"
כתבות מומלצות

עם מראה של אייפון וערכה נדיבה: המותג הסיני הגיע סוף סוף לישראל

דיוקנאות אינטימיים מהמרכז והשוליים של תל אביב

למה מקדונלדס הורידה את הסלט?
