ארבעה מרקים לסוף החורף

מיציתם כבר את כל מתכוני המרקים בחורף הזה? נסו ארבעה מרקים אחרים של השף אורי לוי, מבר האוכל ראיסה בשוק הפשפשים

מרק קובה סלק עם מנגולד ולימון פרסי
מרק קובה סלק עם מנגולד ולימון פרסיצילום: מוטי מילרוד
אורי לוי, שף אורח
אורי לוי, שף אורח

מרק קובה סלק עם מנגולד ולימון פרסי

מתכון מבית אבא עם טוויסט חריף-מתוק ולימוני

חומרים לקובה:

1 כוס סולת

1/4 כוס מים

קורט מלח

1/2 קילו בשר בקר טחון פעמיים

פטרוזיליה

קמצוץ בהרט

1 כפית קמח תפוחי אדמה

חומרים למרק הסלק:

3 סלקים בינוניים פרוסים

1 בצל גדול קצוץ

10 עלי מנגולד – להפריד את החלק הלבן והירוק; את החלק הלבן לקצוץ

צ'ילי חריף חצוי ל-2

3 יחידות לימון פרסי לבן – לנקב עם קיסם את הלימון

3 יחידות לימון פרסי שחור – לנקב עם קיסם את הלימון

2 כפות סילאן

מח עצם (לא חובה), להעמקת טעם המרק

מרק קובה סלק עם מנגולד ולימון פרסיצילום: מוטי מילרוד

ההכנה:

הכנת המרק:

בסיר, שמים בצל, מוסיפים סלק, מבשלים על אש קטנה ומערבבים עם כף עץ כחצי דקה, ומוסיפים מים עד גובה חצי מהסיר ומביאים לרתיחה.

הכנת הקובה:

מערבבים סולת, מים ומלח עד קבלת בצק גמיש, אפשר להוסיף מים עד קבלת המרקם הגמיש של הבצק, ונותנים לו לנוח 10 דקות במקרר.

מערבבים את הבשר הטחון עם חופן פטרוזיליה, בהרט וקמח תפוחי אדמה.
יוצרים כדורים קטנים מהבשר ומניחים בצד לנוח.

מרטיבים יד אחת, פותחים כמות קטנה לקובה מהבצק שנוצר על כף היד ומועכים עם היד השנייה; לוקחים כדור בשר קטן, מניחים במרכז הבצק וסוגרים; עם היד הרטובה מגלגלים ומכניסים לתוך הסיר.

כשהמרק רותח, מוסיפים 3/4 כף מלח, חמש כפות סוכר, 1/4 כף צ'ילי חריף, מביאים שוב לרתיחה, ומכניסים את הקובות פנימה. אפשר גם להכניס קציצות בשר ללא בצק הסולת.

מוסיפים את הלימון הפרסי לסיר, מוסיפים מים רותחים לפי הצורך, כך שיכסו את הקובות במהלך כל הבישול, אפשר להוסיף במידת הצורך, מבשלים כ-45 דקות ומוסיפים שתי כפות סילאן לקראת תום הבישול.

הצעת גיוון: אם רוצים, מומלץ להוסיף לבישול המרק גם מח עצם שמעמיק את טעמו.

מרק בויאבז, קצת אחרת

מרק בויאבז אבל קצת אחרתצילום: מוטי מילרוד

מנה מהממת וקצת שונה בטעמים ובצורת הבישול שלה

חומרים ל-4-6 מנות:

2 גזרים מקולפים, חתוכים לרבעים
2 בצלים סגולים בינוניים, מקולפים וחתוכים לרבעים
2 גבעולי סלרי (בלי עלים) חתוכים לחצאים
15 שיני שום שלמות
2 יחידות שומר, חתוכות לשישיות
4 עגבניות מגי בשלות, חתוכות לחצאים
3 כפות שמן זית
50 גרם חמאה
קליפת תפוז חתוכה לרצועות דקות
מיץ מתפוז אחד
200 מ"ל טריפל סק (אפשר גם אוזו או פרנו)
1/2 גרם של זעפרן (כ-20 שערות)
כ-3 ליטר ציר דגים/ירקות
4 יחידות כוכבי אניס
כף זרעי שומר
כף זרעי כוסברה שלמים
5 גבעולי תימין
מלח ופלפל
1-1.5 קילו בר ים שלם או דניס או לוקוס
200 מ"ל שמנת מתוקה

ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

בסיר רחב וגבוהה מסדרים את כל הירקות מלבד העגבניות, מזלפים מעל שמן זית ומבשלים על אש בינונית.

אחרי כשבע דקות בישול, מוסיפים את העגבניות ומבשלים שלוש דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם.

מוסיפים כוכבי אניס, זרעי כוסברה, זרעי שומר, קליפות תפוז ומערבבים עם כף עץ כדקה. מוסיפים את הטריפל סק, מיץ תפוזים ומערבבים כדקה נוספת.

מוסיפים לסיר את הזעפרן וציר הדגים, כך שיכסה את הירקות.

חורצים בדג 3-4 פסים, בחלק הקרוב לראש, מתבלים במלח ופלפל, ומניחים אותו בשלמותו בסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות נוספות.

מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש לרבע שעה.

מוסיפים לסיר את השמנת והחמאה וממשיכים לצלות בתנור חמש דקות נוספות.

מרק ארטישוק ירושלמי כרישה וערמוניםצילום: מוטי מילרוד

מרק ארטישוק ירושלמי, כרישה וערמונים

מרק מאד פשוט להכנה שמתאים לכל אירוע ואין מי שלא יתאהב בו. אפשר להפוך אותו לטבעוני ובמקום חלב ושמנת, להשתמש בציר ירקות או פטריות

חומרים:

1 קילו ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לקוביות בינוניות
1 כרישה, רק החלק הלבן, קצוץ דק
5 גבעולי תימין (רק העלים)
50 גרם חמאה (אפשר להחליף בשמן זית)
200 גרם ערמונים שלמים, קלופים
ליטר ציר עוף (אפשר גם ציר ירקות)
150 מ"ל חלב
150 מ"ל שמנת מתוקה

ההכנה:

בסיר רחב וגבוהה ממיסים חמאה, מוסיפים כרישה, ארטישוק ירושלמי ותימין ומבשלים כחמש דקות.

מוסיפים ציר עוף, שמנת, חלב, 100 גרם ערמונים שלמים ומביאים לרתיחה.

אחרי הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 35 דקות.

טוחנים את המרק למרקם חלק.

הרכבת המנה:

יוצקים מהמרק לקערת הגשה, קוצצים את הערמונים הנותרים ומפזרים מעל, מפזרים מעט פלפל שחור גרוס, ומגישים.

מרק שעועית בובס מנגולד ופרמז'ןצילום: מוטי מילרוד

מרק שעועית בובס מנגולד ופרמזן

מרק שמתאים מאוד להגשה עם פילה דג, וכך הם יוצרים יחד ארוחה שלמה ומושלמת

חומרים:

600 גרם שעועית בובס (לבנה) מושרה במים ללילה

15 עלי מנגולד – לקצוץ גס את העלים, ולקצוץ דק את החלק הלבן

2 כפות שמן זית

2 בצלים סגולים בינונים קצוצים

1 כרישה, רק החלק הלבן, קצוץ

4 ליטר ציר ירקות (אפשר גם מים)

2 שיני שום קצוצות

1 עגבנייה חצויה

זר עלי אורגנו טרי

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

1/2 לימון

ההכנה:

מסננים את השעועית , מעבירים לסיר ומבשלים על אש בינונית בציר ירקות כשעה.

אחרי 45 דקות, מחממים סיר עם שמן זית ומוסיפים בצל, שום, כרישה והחלק הלבן של המנגולד, ומערבבים כ-5-6 דקות עד להזהבה, מוסיפים את עלי המנגולד הקצוצים, מערבבים ומבשלים כדקה נוספת.

מוסיפים ארבע מצקות נוזל מהסיר עם השעועית ומבשלים כשלוש דקות לריכוך עלי המנגולד.

טוחנים 3/4 מכמות השעועית עד למרקם חלק (סמיך אבל לא מדי) ומתבלים במלח ופלפל

מוסיפים את השעועית הטחונה לסיר עם הירקות ומערבבים.

הרכבת המנה:

יוצקים מהמרק לקערות הגשה, סוחטים מעל עגבנייה ולימון, מגררים פרמזן ומגישים.

למתכונים מרקים נוספים

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

מצעד הדגלים באזור שער שכם בשנה שעברה. שוב מתברר שאין דין שמאלן כדין מתנחל

הממשלה וגופי הביטחון מגבים את העבריינים. ואת מי עוצרים? את השמאלנים כמובן

מכוניות במגרש חניה

"זה מה יש. תגיד רוצה או לא רוצה, ותבחר צבע": כך נקבע מחיר המכונית שלכם

פרופ' ינאי עופרן , במעבדת ביולוג'יק דיזיין ברחובות

במעבדה קטנה ברחובות נולד הנוגדן הראשון בעולם שנוצר על ידי מחשב

עדי גרתי

זאת הייתה תשובה מושלמת - כך מסבירים "כיבוש" ב-25 מילים בלבד

נאסים שומאן בביתו, השבוע. הוא וחברו לא נטלו חלק פעיל בהפגנה, רק הלכו על הכביש

שני סטודנטים הלכו להם, ולפתע חיילים המטירו עליהם אש כבדה

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ
בתביעה נכתב כי הראיון כולו "התנהל בצורה שאינה מכבדת או רצינית״ כלפיה

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

ריי דליו

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

ישראל פישר

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

מפגינים נגד יוקר המחיה מול בית הנשיא בסרי לנקה

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר

בת ים

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?