מרק עוף חצוף ולימוני עם שומר ושמיר

לא הייתם רוצים שמרק העוף שלכם יהיה לפעמים קצת יותר בועט, קצת חצוף יותר, ולמעשה קצת פחות משעמם? ובכן, הכירו את המתכון הבא

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק עוף לימוני עם שומר ושמיר
מרק עוף לימוני עם שומר ושמירצילום: MICHAEL GRAYDON & NIKOLE HERRIOT
אליסון רומן / ניו יורק טיימס
אליסון רומן / ניו יורק טיימס

מרק עוף הוא חמים, מנחם, מרפא כל, קלאסיקת הקלאסיקות של הבישול הביתי. כמו כן, אל תהרגו אותי, הוא גם קצת משעמם. לא שיש דבר רע באותו מרק זהוב בו שזורות חתיכות קטנות של עוף, עם מטבעות דקים של גזר. זה לגמרי נהדר, ולעיתים, במיוחד כשאתם לא במיטבכם, שעמום הוא בדיוק מה שאתם צריכים.

עם זאת, לא הייתם רוצים שלפעמים מרק העוף שלכם יהיה קצת יותר בועט, קצת חצוף יותר, ולמעשה קצת פחות משעמם?

מרק עוף לימוני עם שומר ושמירצילום: MICHAEL GRAYDON & NIKOLE HERRIOT

אולי זה אומר שנדרשת פה וריאציה שמזכירה יותר נזיד מאשר מרק, הודות ליכולות ההתעבות של תפוחי האדמה הפרוסים. או אולי, במקום גזרים, המתיקות תיקח צעד לאחור בגלל שימוש בשומר ובכל מה שיש לו להציע, מה שיהפוך את הטעם לאדמתי יותר.

ייתכן שחלקכם יחשוב שהמרק מעט עשבוני כתוצאה משימוש (יתר? אתם תגידו) בשמיר טרי, ואולי הוא גם מעט בהיר עקב הוספת לימון שלם טרי, מקולף וחתוך. אם תרצו להשתגע, תוכלו להוסיף מרכיב מוקרם, כמו שמנת חמוצה, או יוגורט באחוזי שומן גבוהים, להפיכת התערובת עשירה יותר.

בנקודה זו, אתם בדרכם לעבר מרק חצוף ביותר – אך תוכלו לקחת אותו צעד נוסף קדימה עם קישוט של שמיר מטוגן וזרעי שומר על כל קערה וקערה. אל תדלגו על זה. בזמן שהמרק מסיים להתבשל, צלו כמה זרעי שומר ושמיר בתוך מעט שמן זית חם, ותנו להם להיטגן עד שהם לגמרי ריחניים וכמעט פריכים. שימו כף שלהם מעל קערת המרק שלכם ולא תצטערו, על אף שנוספה לכיור מחבת נוספת. זהו צעד קטן אך הוא שווה כל דקה נוספת של עבודה.

עליי לציין כי מפני שאתם משתמשים בחלקי עוף שכוללים עור ועצמות, במקום בעוף שלם, המרק יהיה מוכן תוך שעה. כן, זה אומר שתצטרכו להפריד בעצמכם את הבשר מהעצמות, אך העור ושאר החלקים יעשו את עבודתם ויובילו ליצירתו של מרק מעולה.

החלק האהוב עלי במרק זה, ובעצם בכל תבשיל עוף, הם הכרעיים. אך גם רגל שלמה או אפילו פולקע יעשו את העבודה. אם אתם מסוג האנשים שמעדיפים לא לחלץ את הבשר מהעצמות, תוכלו להשאיר את חלקי העוף כפי שהם ולאכול את המנה כרגיל, עם סכין ומזלג. זוהי דרך יותר רשמית כך, שיכולה להיות עדיפה אם אתם מארחים חברים. אם אתם הולכים בכיוון זה, הגישו את חלקי העוף בקערה רדודה, ועם מצקת, הוסיפו קצת מהמרק והירקות מעליהם.

מתכון זה לא בא לקחת את מקומו של מרק העוף הקלאסי והאהוב שלכם. מצד שני, זהו אינו עוד עדכון שמשתמש במרכיבים מהודרים או בציוד מיוחד (על אף שאני מוכנה להודות כי מרק זה יתבשל מצוין בתוך סיר לחץ). תחשבו על מתכון זה כעל "אבולוציה" של מרק העוף, שעשויה להוסיף אלטרנטיבה, או אם תרצו, מעט ריגוש לחיים.

מרק עוף לימוני עם שומר ושמירצילום: MICHAEL GRAYDON & NIKOLE HERRIOT

מרק עוף לימוני עם שומר ושמיר

4-6 מנות

זמן בישול: שעה

1-1.5 קילו חלקי עוף – כרעיים, פולקע או שילוב של חלקים שונים, עם העצמות והעור

מלח ופלפל שחור

6 כפות שמן זית

1 שומר גדול (עם עדיפות לשומר מלא עם חלקו הירוק העליון)

4 שיני שום חתוכות דק

1 בצל לבן גדול, חתוך גס

חצי קילו תפוחי אדמה קטנים, פרוסים לפרוסות של 2.5 סנטימטר

2 לימונים (אחד חתוך גס ללא גרעינים והשני למיץ ושימוש בקליפה)

1/2 כפית של פתיתי צ'ילי אדום

6 כוסות של ציר עוף או ציר ירקות או מים

כף של זרעי שומר

1 כוס של שמיר (חתוך גס)

2 בצל ירוק (חתוך דק)

שמת חמוצה/ יוגורט שמן או גבינה פטה (לא חובה)

סומאק (לא חובה)

צילום: MICHAEL GRAYDON & NIKOLE HERRIOT

הכנה:

מתבלים את חלקי העוף עם מלח ופלפל. בסיר כבד מחממים על להבה בינונית עד גבוהה, שתי כפות שמן זית.

מוסיפים את העוף עם העור כלפי מטה, עד שהוא משחים והשומן מתחיל להתמוסס (במשך 5-8 דקות). הופכים את העוף וממשיכים את הבישול עד השחמה 3-5 דקות נוספות.

מעבירים את העוף, תוך השארת השומן המטפטף בסיר, אל נייר אפייה, צלחת גדולה או קרש חיתוך ונותנים לו להצטנן.

בזמן זה, נוטלים את ראשו הירוק של השומר, חותכים אותו דק ומשאירים בצד.
חותכים את החלק הלבן של השומר בחתיכות גסות ומוסיפים אותו לסיר בו טוגן העוף ומוסיפים את שיני השום והבצל.

מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהירקות מתרככים אך לא שחומים עדיין, 5-8 דקות. מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה, חתיכות הלימון והצ'ילי ומערבבים היטב.

מחזירים את העוף לסיר ומוסיפים את הציר או המים ומתבלים שוב במלח ופלפל. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מכסים את הסיר במכסה. מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה וממשיכים לבשל עד שהעוף מבושל לגמרי ונפרד כמעט מהעצם, כ-20-25 דקות.

בעזרת מלקחיים, מוציאים את העוף. נותנים לו לנוח בצד עד שהוא מתקרר באופן שיאפשר מגע. מפרידים את בשר העוף מהעצם תוך ניקוי העור והסחוס שנשארו. אופציה נוספת, כאמור, היא להשאיר את חלקי העוף כפי שהיו ולהגיש אותם כך ללא שינוי.

מחזירים את העוף בחזרה לסיר יחד עם החתיכות הדקות והירוקות של ראש השומר שחתכנו קודם לכן. מתבלים את המרק עם מלח ופלפל. ממשיכים לבשל את המרק על חום בינוני עד נמוך. בינתיים מטגנים את זרעי השומר.

מוסיפים 4 כפות שמן זית לתוך סיר קטן או מחבת. מוסיפים את זרעי השומר וחצי מהשמיר הטרי, ומערבבים עד שהזרעים קלויים והשמיר פריך, בערך 2 דקות.

מחלקים את המרק לקערות, מוסיפים את קישוט זרעי השומר מעל, יחד עם הבצל הירוק ומעט שמיר טרי.

מוסיפים מעט יוגורט או שמנת חמוצה (או פירורי פטה), מפזרים מעט סומאק אם אוהבים. מוסיפים מעט גרידת לימון וסוחטים מעט מהלימון הנותר אל תוך הקערות.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ