שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכון

מרק גזר קר עם קארי וקוקוס

למה לוותר על מרק בימים חמים, כשאפשר במקום להכין את הגרסה הקרה והטעימה לא פחות? שילוב הטעמים הקלאסי עובד גם בגרסה הקרה, ומתאים מאוד כפתיח לארוחה קיצית חגיגית, או כארוחה קלה בפני עצמה

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דורעם גונט
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:8 סועדים
זמן בישול:שעה
מרק גזר
מרק גזרצילום: אייל טואג

רכיבים

  • 5 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים גס
  • בטטה קטנה קלופה וחתוכה לקוביות
  • 50 גרם חמאה
  • 1/2 1 כפיות אבקת קארי מאיכות טובה
  • 3 כוסות מים
  • 400 סמ"ק (פחית) חלב קוקוס
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 2 כפיות סוכר
  • מלח ופלפל שחור
  • להגשה:
  • כמה גבעולי בצל ירוק, קצוצים לטבעות
  • צרור כוסברה קצוץ דק
  • מעט שמן זית משובח

הוראות הכנה

ממיסים את החמאה בסיר. מוסיפים את הגזר, הבטטה והקארי, ומטגנים כמה דקות על אש בינונית, תוך ערבוב.

מוסיפים את המרק, מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהירקות יתרככו.

מצננים מעט וטוחנים את המרק בבלנדר, במעבד מזון או (וזה הנוח ביותר) באמצעות בלנדר-מקל בתוך הסיר.

מוסיפים את חלב הקוקוס ומיץ הלימון, ומתבלים במלח ופלפל, ובעוד קארי אם רוצים.

מצננים את המרק היטב במקרר. מגישים קר מאוד, עם בצל ירוק, כוסברה וזילוף של שמן זית.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ