מתכון

מרק חלב ותפוחי אדמה

מרק תפוחי אדמה וחלב מפתיע בצבע שנהב נהדר ואפילו דל קלוריות

חנה גרשוני
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חנה גרשוני
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות, 160 קלוריות למנה
מרק חלב ותפוחי אדמה

רכיבים

  • 2 בצלים קצוצים
  • 400 גרם תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 כוסות גזר מרוסק בפומפייה גסה
  • 2 כוסות חלב (אפשר דל שומן)
  • 1 כף שמן
  • 2 כפות קמח
  • 1 כף אבקת מרק עוף או פטריות
  • 3 כוסות מים
  • מלח ופלפל לבן לפי הטעם

הוראות הכנה

מחממים בסיר גדול את השמן ומטגנים בו את הבצל עד שיזהיב.

מפזרים על הבצל את הקמח ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה. מוסיפים את המים ומחממים אותם. מוסיפים כף אבקת מרק, תפוחי אדמה, גזר, מלח ופלפל.

מביאים לרתיחה. מבשלים כחמש דקות נוספות על אש נמוכה עד שהירקות יתרככו.

מוסיפים את החלב ומחממים על אש בינונית עוד כחמש דקות, בלי להרתיח.

אפשר לטחון את המרק למרקם סמיך ולקבלת צבע שנהב יפה או להשאיר את המרק כפי שהוא. אפשר גם לקשט בעירית קצוצה, או בבצל ירוק קצוץ.

תגובות