מתכון

תבשיל כרוב אדום עם קימל ויין

תבשיל חורפי בהשראת תבשילי הכרוב הנושנים של מזרח אירופה, הולך נהדר עם בשר בצד

רונית פנסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
כרוב בגן הירק האורגני בחוגלה
רונית פנסו
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
זמן בישול:20 דקות

הכרוב האדום הוא מסוג הירקות הצנועים שלא תמיד זוכים לתשומת לב, למרות מגוון צורות ההכנה שלו. הפעם נכין ממנו תבשיל חורפי המתבסס על תבשילי הכרוב של מזרח אירופה. מתאים מאוד להגשה לצד בשר צלוי.

רכיבים

  • 2 בצלים אדומים פרוסים לפרוסות דקות
  • 50 גרם חמאה
  • 1 ראש כרוב אדום בגודל בינוני, חתוך לרצועות דקות
  • 2 תפוחי עץ חמצמצים, מקולפים ומגורדים על פומפייה גסה
  • 1 כפית גרגרי קימל
  • 1 כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור טחון טרי
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כוסות יין אדום יבש
  • 1 כוס מים

הוראות הכנה

מניחים את הבצלים והחמאה בסיר גדול על להבה בינונית. מטגנים קלות, רק עד שהבצל מתרכך מעט.

מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים, תוך כדי ערבוב מדי פעם בפעם, עד שהכרוב מתרכך ורוב הנוזלים מתאדים. מגישים חם.

תגובות