מתכון: מרק תרד של השף איתמר דוידוב

מצאתם תרד צעיר או תרד טורקי בשוק? זה הזמן לעשות ממנו מרק מקסיקני מפתיע

גלריה
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
גלריה
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

רכיבים

  • 1 כף חמאה או שמן זית
  • 1-2 כפיות קמח
  • 1 כוס גבעולי סלרי קצוץ
  • 1 כוס בצל לבן קצוץ גס
  • 1 כוס כרישה פרוסה דק (החלק הלבן בלבד)
  • 2 שיני שום
  • 300 גר' (כ-6 כוסות) תרד צעיר או תרד טורקי קצוץ גס
  • 1 כף פלפל ירוק חריף
  • 8 כוסות מרק ירקות צלול או מרק עוף
  • כוס שמנת לבישול
  • מלח לפי הטעם
  • להגשה:
  • 1 כוס שמנת לבישול

הוראות הכנה

ממיסים את החמאה בסיר נירוסטה בינוני. מוסיפים את הקמח ומיד אחריו את הסלרי, הבצל והכרישה. מאדים את הכל יחד עד שהירקות רכים ושקופים. מוסיפים את השום ומאדים עוד 2-3 דקות. מוסיפים את התרד, הפלפל החריף והמרק, ומבשלים 15-20 דקות, או עד שכל הרכיבים מתרככים. מצננים מעט וטוחנים היטב בבלנדר. מסננים. מחזירים לסיר נקי ומוסיפים שמנת לבישול. מביאים לרתיחה ומוסיפים מלח לפי הטעם. מעבירים את כוס השמנת (להגשה) לסיר קטן ומבשלים כמה דקות עד שהשמנת הסמיכה מעט.

הגשה:

מוזגים לקערות הגשה את המרק הסמיך. מעבירים את השמנת החמה לכד קטן עם פיית מזיגה ומציירים עיגולים עם השמנת על פני המרק. מומלץ להגיש עם רצועות טורטיית תירס קלויות, או נאצ'וס.

תגובות