מתכון: מרק מינסטרונה עם חציל וגבינת ברי

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הארץ

באדיבות השף קים נווה

רכיבים

מרכיבים

  • 1 ק"ג עדשים כתומות

  • גבעולי סלרי אמריקאי

  • פלפלים צבעוניים

  • תפוח אדמה

  • בצל

  • קישואים

  • 2 שורשי סלרי

  • 2 שורשי פטרוזיליה

  • חציל

  • גבינת ברי

הוראות הכנה

אופן ההכנה:

1. יש לשטוף היטב את העדשים. לצלות בסיר עם שמן זית את השורש פטרוזיליה והשורש סלרי, לאחר שקצצנו אותם לקוביות קטנות.
2. להוסיף את הגזר, מקלות הסלרי, תפוח האדמה והפלפלים. לאחר שכל הירקות נצלו קלות יש להוסיף כ-4 ליטר מים.
3. לאחר רתיחה יש להוסיף את העדשים הכתומות. לאחר רתיחה נוספת יש לבשל את המרק כשעתיים על אש נמוכה.
4. בזמן הבישול יש לתבל בכף מלח, כף פלפל שחור, כפית כמון וכפית פפריקה מעושנת.
5. לחתוך חציל לטבעות קטנות. לשמן בשמן זית ושום ולצלות בתנור למשך 10 דקות. לפני ההגשה יש להניח גבינת ברי/רוקפור על פרוסת החציל ולצלות בתנור ל-3 דקות. על כל צלחת מרק להניח פרוסת חציל עם הגבינה ולהגיש.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ