מרק עדשים כמו של פעם - מרקים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מרק עדשים כמו של פעם

מרק עדשים מנחם עם יופי של פעם, המתבשל במטבחי כל חורף. קל לעיכול בזכות עלי המנגולד וירקות השורש

דרגת קושי: קל
מרק עדשים
לימור לניאדו תירוש
3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

2 כפות שמן זית

2 כרישות פרוסות לרבעי עיגול דקיקים
2 בצלים אדומים קצוצים לקוביות עדינות
4 שיני שום קצוצות
1 ראש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
4 ענפי סלרי פרוסים לחצאי עיגולים
0.5 ק"ג עלי מנגולד שטופים ופרוסים לרצועות עדינות
1 כוס עדשים חומות או שחורות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
צרור פטרוזיליה שטופה וקצוצה
1 כפית מלח
0.5 כפית פלפל שחור
0.5 כפית כמון
0.5 כפית גרגירי כוסברה טחונים
8 כוסות מים

הוראות הכנה

מטגנים כמה דקות את קוביות הכרישה, הבצל, השום, ראש וענפי הסלרי בסיר עמוק עם שמן, עד להתרככות. מוסיפים את המנגולד ומערבבים. ממשיכים בטיגון-אידוי עוד כשלוש דקות. מוסיפים עדשים, עגבניות, פטרוזיליה, תבלינים ושמונה כוסות מים. מרתיחים ומבשלים מכוסה על אש קטנה, תוך ערבוב מתמיד במשך שעה וחצי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות