מתכון

מרק ירקות שורש, בשר ומח עצם

ארוחה שלמה בסיר אחד. מרק שכולו הפתעות ונתחים עסיסיים. בליווי אורז לבן וסלט ירקות, הוא יכול להחליף בקלות את סיר החמין של שבת

לימור לניאדו תירוש
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מרק ירקות שורש, בשר ומח עצם

תגיות:

רכיבים

  • 1 ק"ג בשר שפונדרה חתוך לקוביות גדולות
  • 4 עצמות מח עצם
  • 3 ליטר מים קרים
  • 1 כפית גרגירי פלפל שחור שלמים
  • 2 עלי דפנה
  • 1 שומר פרוס לאורכו לשמיניות
  • 1 קולרבי קלוף ופרוס לאורכו לשמיניות
  • 1 ראש סלרי קלוף ופרוס לקוביות קטנות
  • 4 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לאורכם לרבעים
  • 3 גזרים קלופים וחתוכים לחצאי עיגולים
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
  • 2 סלקים קלופים ופרוסים לאורכם לשמיניות
  • 1 סלרי אמריקאי חתוך לחצאי עיגולים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר חום

הוראות הכנה

מרתיחים את העצמות והבשר בסיר גדול עם שלושה ליטר מים קרים. מכפים את הקצף והשומן הנוצר מעל. מוסיפים כפית גרגירי פלפל שחור ועלי דפנה וממשיכים לבשל על סף רתיחה כשלוש שעות. עד שלב זה אפשר להכין יום מראש.

מוסיפים את הירקות לסיר, מתבלים ומבשלים בסיר מכוסה למחצה שעתיים על סף רתיחה עדינה.

מגישים עם לחם כפרי טרי או אורז לבן.

תגובות