מרק ירקות שורש, בשר ומח עצם - מרקים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק ירקות שורש, בשר ומח עצם

ארוחה שלמה בסיר אחד. מרק שכולו הפתעות ונתחים עסיסיים. בליווי אורז לבן וסלט ירקות, הוא יכול להחליף בקלות את סיר החמין של שבת

דרגת קושי: קל
מרק ירקות שורש, בשר ומח עצם
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 ק"ג בשר שפונדרה חתוך לקוביות גדולות

4 עצמות מח עצם
3 ליטר מים קרים
1 כפית גרגירי פלפל שחור שלמים
2 עלי דפנה
1 שומר פרוס לאורכו לשמיניות
1 קולרבי קלוף ופרוס לאורכו לשמיניות
1 ראש סלרי קלוף ופרוס לקוביות קטנות
4 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לאורכם לרבעים
3 גזרים קלופים וחתוכים לחצאי עיגולים
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
2 סלקים קלופים ופרוסים לאורכם לשמיניות
1 סלרי אמריקאי חתוך לחצאי עיגולים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר חום

הוראות הכנה

מרתיחים את העצמות והבשר בסיר גדול עם שלושה ליטר מים קרים. מכפים את הקצף והשומן הנוצר מעל. מוסיפים כפית גרגירי פלפל שחור ועלי דפנה וממשיכים לבשל על סף רתיחה כשלוש שעות. עד שלב זה אפשר להכין יום מראש.

מוסיפים את הירקות לסיר, מתבלים ומבשלים בסיר מכוסה למחצה שעתיים על סף רתיחה עדינה.

מגישים עם לחם כפרי טרי או אורז לבן.

טיפים

*אפשר לערבב פלפלים ירוקים ואדומים יחד.

*למציאת הטעם המנצח, ניתן לשנות את כמויות הכוסברה מול הפלפל הירוק/האדום, להוריד או להוסיף הל וציפורן.

*הסחוג יכול להישמר במקרר כחודשיים-שלושה, רק הקפידו לאטום היטב את הצנצנת וכן לא להכניס סכין עם פירורי לחם.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות