מתכון: מרק ירקות יפואי

מרק פשוט להכנה עם טעם וארומה ייחודיים של תערובת תבלינים ערבית מסורתית

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מרק ירקות יפואי

תגיות:

רכיבים

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות
  • 1 כרישה, החלק הלבן, חתוכה לחצאי עיגולים
  • 3 גזרים חתוכים לחצאי עיגולים
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
  • 3 קישואים חתוכים לחצאי עיגולים
  • 1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
  • עלי הסלרי, ללא הגבעול, קצוצים גס
  • 1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
  • כף חוויאג' למרק (להשיג בכל חנות תבלינים)
  • חצי כפית כמון
  • 1.5 כפיות מלח
  • קמצוץ פלפל שחור
  • ליטר וחצי מים רותחים

הוראות הכנה

מטגנים את הבצלים בשמן זית כחמש דקות. מוסיפים את הכרישה וממשיכים לטגן עוד חמש דקות. מוסיפים את שאר הירקות והתבלינים היבשים ומאדים חמש דקות. מוסיפים את המים ומבשלים שעה על אש בינונית. לפני ההגשה מתקנים תיבול ומגישים.

לאוהבי מרק חמצמץ, מומלץ להוסיף כף מיץ לימון בסוף הבישול. אפשר להגיש עם כדורי קניידלעך קטנים (בתמונה, בתוספת קורט כמון וכורכום) או חופן אטריות דקיקות.

תגובות