מרק כרובית בניחוח הודי - מרקים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק כרובית בניחוח הודי

6 מנות דרגת קושי: קל
מרק כרובית בניחוח הודי
איתיאל ציון


 

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 כפית זרעי כוסברה טחונים (במטחנת קפה או בעזרת מכתש ועלי)

1 כפית זרעי כמון טחונים (במטחנת קפה או בעזרת מכתש ועלי)
1 כפית פפריקה חריפה
1/4 כפית שבבי צ'ילי
1/4 כפית כורכום
2 כפות שמן זית
1 בצל מקולף וחתוך לקוביות
1 גזר מקולף וחתוך לקוביות
1 ראש כרובית גדולה או 2 כרוביות קטנות. מופרדות לפרחים
1/2 חבילה של עלי כוסברה טריים, קצוצים
3 כוסות ציר מרק ירקות. 3 כוסות מים
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי
1/2 חבילה עלי כוסברה טריים, קצוצים
מיץ מחצי לימון סחוט טרי
יוגורט עזים

הוראות הכנה

מחממים סיר כבד על להבה גבוהה עד שחשים שתחתית הסיר חמה. קולים ללא שמן את זרעי הכוסברה והכמון הטחונים, את הפפריקה, הצ'ילי והכורכום למשך דקה. אוחזים בידיות הסיר, ומניעים את הסיר ימינה ושמאלה כדי שהתבלינים לא ייחרכו.

מוסיפים בזריזות את שמן הזית וקוביות הבצל והגזר, מנמיכים את הלהבה, מערבבים היטב בעזרת כף עץ ומבשלים עד שהגזר והבצל מתרככים מעט. יש להקפיד לא להשחים את הבצל.

מוסיפים את פרחי הכרובית, עלי הכוסברה הטריים והנוזלים, מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל. מבשלים על אש נמוכה במשך כ-30 דקות או עד שהכרובית רכה.

מורידים את הסיר מהאש ובעזרת מזלג או מטרפה, בתנועות עדינות, מפוררים מעט את פרחי הכרובית. המרקם המועדף הוא פרחי כרובית נימוחים בפה ולא מרק טחון. מוסיפים מיץ לימון ועלי כוסברה טריים.

להגשה: אפשר להוסיף כף יוגורט עזים לקערית של כל סועד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות