מרק חרירה חלק עם צלי בשר וארטישוק ירושלמי - מרקים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק חרירה חלק עם צלי בשר וארטישוק ירושלמי

זהו, לדעת רבים, המוצלח שבמרקי החרירה, בזכות המרקם הנימוח והשילוב בין טעמו העדין של הארטישוק הירושלמי לבין נתחי הבשר הרכים ששטים בצלחת

8 מנות דרגת קושי: בינוני
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

חומרים (ל-8 מנות):

500 גרם שפונדרה חתוך לקוביות

500 גרם צלי כתף פרוס לקוביות

2 עלה דפנה

חצי כפית גרגירי פלפל שחור שלמים

4 כפות שמן קנולה או חמניות

2 בצלים קצוצים לקוביות

6 שיני שום קצוצות

6 ארטישוק ירושלמי שטוף היטב, קלוף וקצוץ לקוביות גדולות

תפוח אדמה בינוני קלוף וקצוץ לקוביות גדולות

3 גבעולי סלרי פרוסים לעיגולים

שורש סלרי קצוץ לקוביות קטנות

2 גזרים קלופים וקצוצים לקוביות קטנות

150 גרם גרגירי חומוס מושרים למשך לילה במים

רבע כוס עדשים כתומות

4 ענפי תימין קשורים בחוט בישול

קורט אגוז מוסקט

חצי כפית גרגירי כוסברה

חצי כפית פלפל שחור

רבע כפית צ'ילי יבש או פפריקה חריפה

כפית וחצי מלח גס

מיץ מחצי לימון

כוס אטריות דקיקות

הוראות הכנה

שמים בסיר גדול קוביות בשר, מוזגים 2.5 ליטר מים קרים, מביאים לרתיחה עדינה, ומסירים את הקצף שנוצר מעל.

מוסיפים עלי דפנה וגרגירי פלפל שחור ומבשלים מכוסה על אש קטנה תוך שמירה על בעבוע עדין למשך שעתיים. מסננים ושומרים על מי הבישול.

באותו הסיר מטגנים בשמן בצלים עד שקיפות. מוסיפים שום ואת שאר הירקות, גרגירי חומוס ועדשים, ומטגנים למשך עשר דקות.

מוסיפים ענפי תימין, מתבלים בתבלינים (למעט המלח), מוזגים את נוזלי בישול הבשר (לפחות שני ליטר, מוסיפים מים אם אין מספיק נוזלי בישול) ומבשלים למשך שעה.

ממליחים ומבשלים למשך רבע שעה נוספת. מוציאים את ענפי התימין, מוסיפים מיץ לימון וטוחנים בבלנדר ידני ממושכות עד קבלת מחית חלקה.

מפוררים את הבשר לחוטים דקים, משליכים את חלקי השומן והסחוס.

מטגנים אטריות במחבת יבשה (ללא שמן) עד הזהבה. לפני ההגשה מחממים את המרק, מוסיפים את האטריות ומכבים את האש.

מוזגים מרק לקערות עמוקות, מניחים מעל כף גדושה בחוטי בשר ומפזרים כוסברה טרייה. מגישים לצד פלח לימון.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות