מתכון: מרק בטטות ושקדים

בזכות הבישול הקצר, הבטטות נשארות עתירות טעם וצבען נותר בוהק

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דירוג הגולשים
2 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
מרק בטטה ושקדיםצילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • 2 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 2 כפות חמאה או שמן זית
  • ראש סלרי (100 גרם נטו) קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 4 בטטות בינוניות (850 גרם נטו) קלופות וחתוכות לקוביות בינוניות
  • 2 כפות גדושות שקדים שלמים מולבנים
  • צרור תימין קשור בחוט בישול
  • רבע כפית קינמון
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט
  • 5 כוסות מים רותחים
  • 3 כפות שמנת מתוקה

להגשה:

  • שקדים פרוסים

הוראות הכנה

בסיר עם חמאה או שמן זית מטגנים בצלים עד להשחמה קלה.

מוסיפים קוביות סלרי וממשיכים לטגן עוד 5 דקות. מוסיפים בטטות, שקדים וענפי תימין. מטגנים 5 דקות. מתבלים, מוזגים מים ומבשלים מכוסה 20 דקות.

מוציאים את ענפי התימין, מוסיפים שמנת מתוקה וטוחנים בבלנדר ידני ממושכות עד לקבלת מחית חלקה. מגישים עם שקדים פרוסים קלויים במחבת עד השחמתם.

אפשר להפתיע עם מרק בטטות לבנות או סגולות מהדוכן של אורי רבינוביץ בשוק האיכרים בנמל תל אביב. לקבלת ניחוח אסייתי, יש להחליף את השמנת המתוקה ברבע כוס חלב קוקוס ולהוסיף קמצוץ ג'ינג'ר מגורר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ