מתכון: מרק בטטות ושקדים

בזכות הבישול הקצר, הבטטות נשארות עתירות טעם וצבען נותר בוהק

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
מרק בטטה ושקדים
מרק בטטה ושקדיםצילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

להגשה:

הוראות הכנה

בסיר עם חמאה או שמן זית מטגנים בצלים עד להשחמה קלה.

מוסיפים קוביות סלרי וממשיכים לטגן עוד 5 דקות. מוסיפים בטטות, שקדים וענפי תימין. מטגנים 5 דקות. מתבלים, מוזגים מים ומבשלים מכוסה 20 דקות.

מוציאים את ענפי התימין, מוסיפים שמנת מתוקה וטוחנים בבלנדר ידני ממושכות עד לקבלת מחית חלקה. מגישים עם שקדים פרוסים קלויים במחבת עד השחמתם.

אפשר להפתיע עם מרק בטטות לבנות או סגולות מהדוכן של אורי רבינוביץ בשוק האיכרים בנמל תל אביב. לקבלת ניחוח אסייתי, יש להחליף את השמנת המתוקה ברבע כוס חלב קוקוס ולהוסיף קמצוץ ג'ינג'ר מגורר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ