מתכון |

מרק טבעוני של ערמונים ובטטה

מתכון גם בלי גלוטן. מושלם לחורף

עינת מזור, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עינת מזור, שפית אורחת
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מרק ערמונים
צילום: עינת מזור

רכיבים

  • 100 גרם ערמונים קלופים
  • חצי מכל (200 גרם) קרם קוקוס
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 בטטה בינונית חתוכה לריבועים
  • 2 שיני שום
  • 1 עלה דפנה
  • 1 כפית כורכום
  • 7 כוסות מים
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/4 כוס זרעי דלעת קלופים

הוראות הכנה

בסיר גדול מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את השום. מוסיפים את הכורכום, מעט מלח ופלפל, ערמונים ובטטות. מביאים לרתיחה.

מבשלים כ-40 דקות על אש נמוכה עם מכסה עד לריכוך הבטטות. מוציאים את עלה הדפנה.

מכבים את האש ומוזגים חצי מכל של חלב קוקוס תוך כדי ערבוב.

בעזרת בלנדר, מועכים את המרק למרק קרמי. מתבלים במלח ופלפל. לאחר ההגשה לצלחות עמוקות מפזרים כף של זרעי דלעת.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ