שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכון

מרק טבעוני של ערמונים ובטטה

מתכון גם בלי גלוטן. מושלם לחורף

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עינת מזור, שפית אורחת
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מרק ערמונים
צילום: עינת מזור

רכיבים

  • 100 גרם ערמונים קלופים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 בטטה בינונית חתוכה לריבועים
  • 2 שיני שום
  • 1 עלה דפנה
  • 1 כפית כורכום
  • 7 כוסות מים
  • 1/4 כוס זרעי דלעת קלופים

הוראות הכנה

בסיר גדול מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את השום. מוסיפים את הכורכום, מעט מלח ופלפל, ערמונים ובטטות. מביאים לרתיחה. מבשלים כ-40 דקות על אש נמוכה עם מכסה עד לריכוך הבטטות. מוציאים את עלה הדפנה. מכבים את האש ומוזגים חצי מכל של חלב קוקוס תוך כדי ערבוב. בעזרת בלנדר, מועכים את המרק למרק קרמי. מתבלים במלח ופלפל. לאחר ההגשה לצלחות עמוקות מפזרים כף של זרעי דלעת.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ