מרק ירקות לקוסקוס - מרקים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מרק ירקות לקוסקוס

גם קוסקוס מוצלח באמת צריך לידו מרק טוב. מתכון למרק הטעים ביותר ליד הקוסקוס

8-10 מנות דרגת קושי: קל
קוסקוס עם מרק ירקות
אורן זיו
5תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

2 כפות שמן חמניות

3/4 כוס חומוס מושרה במים קרים כל הלילה

בצל מגורר

עגבנייה מגוררת

5 עלי מנגולד קצוצים

רבע כפית פלפל לבן

רבע כפית כורכום

5 חוטי זעפרן

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

קילו כנפי עוף

סלרי ראש גדול קלוף, כולל העלים (כרפס)

5 גזרים קלופים חצויים לאורך

כרישה חתוכה למקטעים של 15 ס"מ

שומר פרוס לאורך לרבעים

2 תפוחי אדמה חתוכים לאורך לרבעים

2 כפיות מלח

חצי כרוב לבן פרוס לאורך לארבע

5 קישואים חצויים לאורך

500 גרם דלעת

2 כפות שמן חמניות

2 כפיות סוכר חום

חצי כפית קינמון

להגשה:

שבבי שקדים, גרגירי רימון

הוראות הכנה

בסיר גדול מחממים שמן. מוסיפים בצל, עגבנייה, מנגולד, חומוס, כורכום, פלפל לבן וזעפרן ומטגנים 2 דקות. מוסיפים עשבי תיבול וכנפי עוף, מערבבים ומוזגים 2 ליטר מים קרים. מרתיחים ומסירים את הקצף והשומן שצפים בעזרת כף גדולה.

מוסיפים ירק אחר ירק לפי הסדר הבא במרווחים של 10 דקות אחד מהשני: סלרי; גזר וכרישה; שומר, תפוחי אדמה ומלח; כרוב; קישואים; דלעת. מבשלים עוד 10 דקות (סך הכל שעה בישול) ומכבים את האש.

מחממים תנור ל-200 מעלות. שולפים בשלמותם גזרים, קישואים, שומר, תפוחי אדמה, דלעת וכרוב ומניחים בתבנית.

מוזגים 2 כפות מנוזלי המרק, קינמון, סוכר ושמן ואופים 10 דקות.

מניחים את הירקות הצלויים מעל קוסקוס לצד טאג'ין עוף או קציצות מבושלות ברוטב חריף. מעטרים בגרגירי חומוס מהמרק, רימונים ושבבי שקדים מולבנים וקלויים. את נוזלי המרק מגישים בקערה נפרדת.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות