מרק ירקות איסלנדי טבעוני ליום חורפי - מרקים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק ירקות איסלנדי טבעוני ליום חורפי

כל טעמי החורף בצלחת: ירקות, פטריות וגם הדרים. מתכון למרק קל ומחמם לכבוד החורף שבפתח עם כל הירקות שאפשר למצוא בשוק

6-8 מנות דרגת קושי: קל
דן בלילטי

המתכון הבא נולד בכלל באיסלנד, מדינה שמבינה דבר או שניים בקור ובגשם. השף ערן סיבול פגש באי הקפוא לא מעט מנות שנועדו להתמודד עם קור. המכנה המשותף לכולן הוא שהן מנצלות לא מעט ירקות שמוצאים גם אצלנו בחורף (כמו למשל כרוב, שומר ופטריות) ובאופן מפתיע גם הדרים. התוצאה - מרק ירקות קל ומרענן, אך יחד עם זאת מחמם ועשיר.

 

 

 

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

1 בצל לבן גדול, חתוך לרצועות רחבות

2 כפות שמן זית

1 גבעול עלי מרווה

1 ראש סלרי, חתוך גס

4 יחידות שומר, כל שומר פרוס ל-6

4 שיני שום שלמות

סלסלת פטריות (כ-200 גרם)

3 קישואים קטנים, חתוכים לעיגולים

1 תפוז - קליפה ומיץ

1 לימון - קליפה ומיץ

1/2 כרוב, פרוס לרצועות רחבות

1/2 כוס אפונה

קמצוץ אגוז מוסקט

מלח ופלפל, לפי הטעם

חופן פטרוזיליה טרייה

הוראות הכנה

מטגנים את הבצל עם שמן הזית, המרווה, הסלרי והשומר לכ-5 דקות.

מוסיפים את השום, הפטריות, הקישואים, והקליפות והמיץ של התפוז והלימון; ונותנים להם להתבשל על להבה נמוכה לכ-5 דקות נוספות.

מוסיפים את הכרוב, האפונה, האגוז המוסקט, המלח והפלפל; מכסים במים ומביאים לרתיחה.

כשהירקות מתרככים מוסיפים חופן פטרוזיליה קצוצה ונותנים למרק לרתוח לכ-5 דקות נוספות.

מתקנים את התיבול ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות