מתכון |

מרק גולאש

בין קדירה למרק, המנה ההונגרית המלאה בבשר ובפפריקה עשויה להיות ארוחה שלמה בלילות הקרירים. כך מכינים אותה בקלות

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
הארץ
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
45 דקות

יהודי הונגריה (וגם אוסטריה) לטשו עיניים לסירי שכניהם ואמצו מהם את מנת המרק המהבילה. הגולאש הוא למעשה מרק בשר ופפריקה, שזכה לגרסאות שונות מנזיד סמיך ועשיר ועד למרק דליל וקל. סוד הקסם, כרגיל, טמון בשני המרכיבים המרכזיים שלו - הפפריקה והבשר. בארץ אפשר למצוא רק שני סוגי פפריקות, אבל בהונגריה מדובר בעולם שלם, מלא סוגים. על כן, המפתח הוא - כמה חריף אתם רוצים את המרק שלכם? בהתאם לתשובה השתמשו במינון הפפריקה המתוקה או החריפה. ובאשר לבשר - רצוי לבחור בנתחים כמו צוואר או פילה מדומה, אבל גם נתחים אחרים יעשו את העבודה.

רכיבים

הוראות הכנה

מטגנים את הבצל בשמן, עד שהוא נהיה שקוף.

מוסיפים את הבשר, ומטגנים עד השחמה חלקית.

מוסיפים את שיני השום וממשיכים לטגן עוד דקה.

מוסיפים את התבלינים, וממשיכים לבשל עוד כמה דקות.

תוך ערבוב מתמיד בעזרת כף עץ.

מוסיפים את הרסק והיין ומבשלים עוד 5 דקות.

מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש כך שהנוזל מבעבע בבועות קטנות. מבשלים כשעתיים וחצי.

מטגנים את הקמח במחבת יבשה עד קבלת צבע חום כהה.

בעזרת מצקת מורידים את הבועות שמצטברות מעל המרק.

מערבבים היטב מעט מרק עם הקמח ומעבירים לסיר דרך מסננת דקה.

מוסיפים את התפוחי אדמה ומבשלים עוד כחצי שעה (כך שתפוחי האדמה לא יתרככו מדי). טועמים ומתקנים תיבול.

מורידים מהאש ומוסיפים את הפלפלים אדומים.

הגשה: 

מגישים עם מעט פטרוזיליה קצוצה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ