ישראל אהרוני, שף אורח
מרק פו וייטנאמי של ישראל אהרוניצילום: שי נייבורג
ישראל אהרוני, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
60 דקות

זוהי ללא ספק אחת המנות הפופולאריות בווייטנאם. החל משעות הבוקר המוקדמות רואים בערים אלפי אנשים יושבים במסעדות הרחוב על דרגשים נמוכים, רכונים מעל קערת מרק פוֹ מהבילה, יונקים ושואבים בקולות מציצה רמים מאטריות האורז שבמרק הנהדר הזה. יש לו הרבה גרסאות (וגם שמות שונים, בהתאם לאזור בווייטנאם), ולפניכם אחת מהן. מה שנותן למרק את טעמו המיוחד הם בצלי השאלוט והג'ינג'ר הצלויים עד להשחרתם, ורק אז מבושלים במרק הצח. מתוך הספר "ישראל אהרוני מבשל ממטבחי אסיה" שיצא לאחרונה בהוצאת כתר

רכיבים

ל-4 מנות:

  • 4 בצלי שאלוט לא קלופים

  • 8 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, לא קלוף, חצוי לאורכו

  • 1 עוף קטן, טרי ומנוקה

  • 2 מקלות למון גראס

  • 1 מקל קינמון

  • 2-1 כוכבי אניס

  • 4 עלי קפיר ליים

  • 1/2 1 כפות סוכר דקלים מגורר בפומפייה או סוכר חום

למרק:

  • 200 גרם אטריות אורז רחבות

  • 3 כפות רוטב דגים

  • מלח ופלפל

  • 1 ראש בק-צ'וי מופרד לעלים ולגבעולים, חתוך גס

  • 2 פלפלי צ'ילי אדומים פרוסים דק

  • 3 בצלים ירוקים חתוכים באלכסון

  • צרור עלי כוסברה

  • צרור עלי נענע

  • פלחי ליים (או לימון) להגשה

להגשת המרק:

  • 200 גרם אטריות אורז רחבות
  • 3 כפות רוטב דגים
  • מלח ופלפל
  • 1 ראש בק-צ'וי מופרד לעלים ולגבעולים, חתוך גס
  • 2 פלפלי צ'ילי אדומים פרוסים דק
  • 3 בצלים ירוקים חתוכים באלכסון
  • צרור עלי כוסברה
  • צרור עלי נענע
  • פלחי ליים (או לימון) להגשה

הוראות הכנה

צולים את בצלי השאלוט והג'ינג'ר על להבת הכיריים (או מתחת לגריל של התנור) כ-10 דקות עד שהם משחירים מעט. מקררים ומסירים את החלקים השחורים-מפוחמים.

מבשלים את העוף בסיר מים רותחים 3 דקות, מסננים ושוטפים אותו במי ברז.

מחזירים את העוף לסיר, מוסיפים 8 כוסות מים ואת שאר החומרים למרק. מביאים לרתיחה, ומסירים כל הזמן את הקצף שצף על פני המרק. מנמיכים את הלהבה ומבשלים על סף רתיחה כ-45 דקות. מוציאים את העוף ומקררים אותו. מסננים את המרק.

בינתיים משרים את האטריות במים חמים כ-20 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים ושומרים בקערת מים קרים עד לשימוש.

מסירים מהעוף את החזה ואת העור ופורסים את החזה לפרוסות יפות לרוחבו (יתרת העוף המבושל יכולה לשמש לסלט עוף, למשל).  

מחממים את המרק, מוסיפים את רוטב הדגים, ממליחים ומפלפלים בעדינות. מסננים את האטריות ומחלקים אותן ל-4 קערות מרק רחבות. מוסיפים לכל קערה עלי בק-צ'וי. יוצקים מהמרק לקעריות, מניחים בכל קערית 3-2 פרוסות מחזה העוף, מפזרים צ'ילי פרוס, בצל ירוק, עלי כוסברה ונענע ומגישים עם פלח ליים (או לימון) לכל מנה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ