מתכון |

מרק עדשים ובורגול

השף ניר פרומר (ממסעדת תטה) מציע מרק סמיך ועשיר במיוחד שסבתא נהגה לעשות. רק אל תשכחו להוסיף שפריץ של לימון

ניר פרומר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק עדשים ובורגול של ניר פרומר
מרק עדשים ובורגול של ניר פרומרצילום: אגמדיה
ניר פרומר, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

מומלץ להכין את המרק כמה שעות לפני ההגשה על מנת שהטעמים יתגבשו, אך לא יותר מכמה שעות כי העדשים והבורגול ממשיכים "לשתות את הנוזלים".

מחפשים עוד רעיונות לבישול? הכירו את מדור המרקים שלנו עם עשרות מתכונים

רכיבים

  • 1 כוס עדשים כתומות שלמות
  • 1/2 כוס בורגול גס
  • 1 גזר
  • 1 בצל בינוני
  • 2 שיניים שום
  • צ'ילי חריף (לשים לפי מידת החריפות שרוצים, אני שם רבע צ'ילי)
  • 2 גבעולים סלרי ללא עלים
  • עגבנייה קטנה
  • מלח
  • כמון - כפית
  • כורכום - חצי כפית
  • גרון הודו חתוך או 5 כנפיים עוף
  • שמן זית
  • 2 ליטר מים
  • *מעט חמאה (לא חובה)
  • מעט פטרוזיליה

הוראות הכנה

חותכים את הירקות לקוביות קטנות.
שוטפים היטב את הבורגול והעדשים.
בסיר מטגנים את הירקות ללא העגבנייה עם השמן עד שהבצל נהיה שקוף.
מוסיפים את העוף או ההודו ממשיכים עוד כ-2 דקות טיגון.
מוסיפים את הבורגול העדשים והמים ובוחשים.
מרתיחים ומנקים קצף ושומן שהצטברו, מנמיכים ללהבה בינונית שהמים יהיו במצב של כמעט רתיחה.
מוסיפים כמון כורכום ועגבנייה.
ממשיכים בישול כשעה.
מוסיפים מלח, טועמים ומתקנים תיבול.

להגשה:

מחממים במחבת מנה של מרק (כל פעם מנה אחת) עם מעט עלי פטרוזיליה וכפית שטוחה של חמאה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ