שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכון

מרק עדשים ובורגול

השף ניר פרומר (ממסעדת תטה) מציע מרק סמיך ועשיר במיוחד שסבתא נהגה לעשות. רק אל תשכחו להוסיף שפריץ של לימון

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מרק עדשים ובורגול של ניר פרומר
מרק עדשים ובורגול של ניר פרומרצילום: אגמדיה
ניר פרומר, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

מומלץ להכין את המרק כמה שעות לפני ההגשה על מנת שהטעמים יתגבשו, אך לא יותר מכמה שעות כי העדשים והבורגול ממשיכים "לשתות את הנוזלים".

מחפשים עוד רעיונות לבישול? הכירו את מדור המרקים שלנו עם עשרות מתכונים

רכיבים

  • 1 כוס עדשים כתומות שלמות
  • 1/2 כוס בורגול גס
  • 1 גזר
  • 1 בצל בינוני
  • 2 שיניים שום
  • 2 גבעולים סלרי ללא עלים
  • גרון הודו חתוך או 5 כנפיים עוף
  • 2 ליטר מים

הוראות הכנה

חותכים את הירקות לקוביות קטנות.
שוטפים היטב את הבורגול והעדשים.
בסיר מטגנים את הירקות ללא העגבנייה עם השמן עד שהבצל נהיה שקוף.
מוסיפים את העוף או ההודו ממשיכים עוד כ-2 דקות טיגון.
מוסיפים את הבורגול העדשים והמים ובוחשים.
מרתיחים ומנקים קצף ושומן שהצטברו, מנמיכים ללהבה בינונית שהמים יהיו במצב של כמעט רתיחה.
מוסיפים כמון כורכום ועגבנייה.
ממשיכים בישול כשעה.
מוסיפים מלח, טועמים ומתקנים תיבול.

להגשה:

מחממים במחבת מנה של מרק (כל פעם מנה אחת) עם מעט עלי פטרוזיליה וכפית שטוחה של חמאה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ