מרק עדשים ובורגול - מרקים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק עדשים ובורגול

השף ניר פרומר (ממסעדת תטה) מציע מרק סמיך ועשיר במיוחד שסבתא נהגה לעשות. רק אל תשכחו להוסיף שפריץ של לימון

דרגת קושי: קל
מרק עדשים ובורגול של ניר פרומר
אגמדיה

מומלץ להכין את המרק כמה שעות לפני ההגשה על מנת שהטעמים יתגבשו, אך לא יותר מכמה שעות כי העדשים והבורגול ממשיכים "לשתות את הנוזלים".

 

מחפשים עוד רעיונות לבישול? הכירו את מדור המרקים שלנו עם עשרות מתכונים
 

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 כוס עדשים כתומות שלמות

1/2 כוס בורגול גס
1 גזר
1 בצל בינוני
2 שיניים שום
צ'ילי חריף (לשים לפי מידת החריפות שרוצים, אני שם רבע צ'ילי)
2 גבעולים סלרי ללא עלים
עגבנייה קטנה
מלח
כמון - כפית
כורכום - חצי כפית
גרון הודו חתוך או 5 כנפיים עוף
שמן זית
2 ליטר מים
*מעט חמאה (לא חובה)
מעט פטרוזיליה

הוראות הכנה

חותכים את הירקות לקוביות קטנות.
שוטפים היטב את הבורגול והעדשים.
בסיר מטגנים את הירקות ללא העגבנייה עם השמן עד שהבצל נהיה שקוף.
מוסיפים את העוף או ההודו ממשיכים עוד כ-2 דקות טיגון.
מוסיפים את הבורגול העדשים והמים ובוחשים.
מרתיחים ומנקים קצף ושומן שהצטברו, מנמיכים ללהבה בינונית שהמים יהיו במצב של כמעט רתיחה.
מוסיפים כמון כורכום ועגבנייה.
ממשיכים בישול כשעה.
מוסיפים מלח, טועמים ומתקנים תיבול.

להגשה:

מחממים במחבת מנה של מרק (כל פעם מנה אחת) עם מעט עלי פטרוזיליה וכפית שטוחה של חמאה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות