מתכון

מרק בורשט הכי פשוט והכי טעים

השף איתן קיזלר טייל באוקראינה ובכל מקום הגישו לו בורשט. כשחזר לארץ החליט לעשות בעצמו, אבל מצא שכל הזמן הזה הבורשט הכי טעים היה לו מתחת לאף. הנה המתכון

איתן קיזלר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים2
איתן קיזלר, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:4 סועדים רעבים
בורשט אוקראיני

רכיבים

  • 2 תפוחי אדמה גדולים
  • 1 בצל חתוך לקוביות קטנות
  • 2 גזרים מגוררים
  • 1 סלק מבושל מגורר
  • 1פלפל אדום קוביות קטנות
  • 1/4 כרוב בינוני קצוץ דק
  • 1 קופסה של רסק עגבניות (קטן)
  • 2 כפות שמן חמנייה
  • מלח, פלפל שחור גרוס גס, מעט אבקת מרק עוף (לצחוני - ללא)
  • למרק בשרי כ- 750 גרם עצמות בקר

הוראות הכנה

מטגנים קלות את הבצל עם הגזר המרוסק והסלק המגורר.

מכינים סיר שיכול להכיל כ- 3 ליטר מים (אם אנו רוצים את המרק בשרי מכניסים כעת את העצמות פנימה, מבשלים אותן כ- 20 דקות ומנקים את הקצף שנוצר).

לצמחוניים מרתיחים את המים ומוסיפים את הירקות המטוגנים.

לאחר כ- 10 דקות בישול מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, קוביות הפלפל וממשיכים לבשל עוד כ- 10 דקות. בשלב זה מוסיפים את הכרוב קצוץ דק , חשוב להקפיד שתפוחי האדמה יישארו שלמים ושהכרוב לא יתבשל יותר מדי.

מתבלים מלח, פלפל, אבקת מרק למי שחייב, ורסק עגבניות . טועמים, מתקנים תיבול ומכבים את האש .

מומלץ להגיש את המרק עם כף של שמנת חמוצה במרכז הצלחת.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ