מרק דלעת עם לחם דלעת - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק דלעת עם לחם דלעת

מרק הדלעת הפשוט משנה את טעמו כשמתלווה אליו לחם דלעת ריחני. השפית לירז שדה (מבראסרי עין כרם) עם מתכון קלאסי עם טוויסט

6-8 מנות דרגת קושי: קל
מרק דלעת ולחם דלעת
אפיק גבאי
3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

½ קילו דלעת- קלופה וחתוכה לקוביות

5 גזרים קלופים וחתוכים גס

3 בצלים פרוסים לסלייסים

4 שיני שום (פרוסות)

3 ליטר ציר ירקות או מים

מלח ופלפל לפי הטעם

שמן זית לטיגון

כף גרעיני דלעת קלויים להגשה

כף שמן דלעת (לא הכרחי)

1/2 כף קרם פרש / מסקרפונה להגשה

 

לחם דלעת:

490 גרם קמח

600 סוכר

2 כפיות סודה 

2 כפיות קינמון

1/2 כפית ציפורן טחון

1/2 כפית אגוז מוסקט

1.5 כפית מלח דק

4 ביצים

240 מ"ל שמן קנולה

180 מ"ל מים

480 מ"ל פירה דלעת

                                                                                                                           פירה דלעת:

מבשלים 800 גרם דלעת קלופה וחתוכה במים עד לריכוך מסננים וטוחנים.

הוראות הכנה

מטגנים שום ובצל בשמן זית עד להזהבה וריכוך.

מוסיפים דלעת וגזר, מתבלים במלח ופלפל ומכסים בנוזלים.

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים לעוד 45 דקות עד שהירקות יהיו רכים.

טוחנים בעזרת מוט ריסוק ידני, מוסיפים מלח ופלפל במידת הצורך.

ההגשה:

מוזגים מרק לקערת הגשה, מוסיפים חצי כף קרם פרש,

מזלפים מעט שמן גרעיני דלעת וחצי כף גרעיני דלעת

מגישים עם פרוסה מהלחם דלעת.

לחם דלעת:

מנפים את כל היבשים ומערבבים אותם יחד.

מערבבים את כל הנוזלים, ביצים ופירה הדלעת.

מחברים את הכל.

משמנים בחמאה ואז מקמחים 2 תבניות אינגלישקייק.

מחלקים מסה לשתי התבניות ואופים ב-180 מעלות למשך  20 דקות. לבדוק אם מוכן עם קיסם



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות