מתכוןמתכון

מרק חצילים וסנט מור

השפית לירז שדה (מבראסרי עין כרם) מציעה מתכון מיוחד שמתאים במיוחד למי שלא אוהב חצילים במרק שלו

לירז שדה, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לירז שדה, שפית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6-8 מנות
מרק חצילים וסנט מור

רכיבים

  • 4 חצילי בלאדי שרופים על אש גלויה
  • 5 בצלים פרוסים לסלייסים
  • 4 שיני שום (פרוסות)
  • 3 כרישה פרוסה (רק החלק הלבן)
  • 3 ליטר ציר ירקות או מים
  • מלח ופלפל
  • שמן זית לטיגון
  • 200 גרם גבינת סנט מור (מחולקים ל-2)

הוראות הכנה

מקלפים שני שליש מהקליפה של החציל.

מטגנים שום, בצל וכרישה בשמן זית עד להזהבה וריכוך.

מוסיפים את החצילים השרופים עם שליש מקליפתם.

מוסיפים 100 גרם סנט מור.

מתבלים במלח ופלפל.

מכסים בנוזלים.

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים לעוד 45 דקות.

טוחנים בעזרת מוט ריסוק ידני.

מוסיפים מלח ופלפל במידת הצורך

ההגשה:

מוזגים מרק לקערת הגשה,

מניחים פרוסה של סנט מור במרכז כל קערת מרק.

תגובות