מתכון |

מרק עגבניות ושומר

מרק עגבניות כמו של סבתא? שכחו מזה. השפית לירז שדה (מבראסרי עין כרם) מציעה טוויסט עדין של אניס שמעניק עומק והרבה טעם למרק המוכר

לירז שדה, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לירז שדה, שפית אורחת
מרק עגבניות שומר ועראקצילום: אפיק גבאי

רכיבים

  • 10 עגבניות בשלות חתוכות גס

  • 3 שיני שום פרוסות

  • 3 שומר חתוך לסלייסים

  • 5 עלי טרגון

  • כוס עראק

  • ליטר מים

  • מלח ופלפל

הוראות הכנה

מטגנים שומר ושום בשמן זית עד לריכוך.

מוסיפים את העגבניות ואת הטרגון עד מיצוי המיצים של העגבניות.

מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ואחר כך את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד שעה בערך.

מוסיפים את העראק ומבשלים עוד רבע שעה.

מורידים מהאש וטוחנים.

במקרה בו המרק סמיך מדי אפשר להחזיר לאש ולהוסיף מים.

אם הוא דליל מדי מוסיפים כמה פרוסות לחם ישן וטוחנים.

ההגשה:

מוזגים מרק לקערת הגשה

מניחים טוויל שומשום.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ