מרק פריקה של חג המולד - מרקים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק פריקה של חג המולד

לכבוד ערב חג המולד או בכל יום גשום, מתכון למרק פריקה של עלאא סויטאת (ממסעדת אלומה), מחמם ומענג, שכמה שהוא חגיגי ככה הוא פשוט

דרגת קושי: קל
מרק פריקי לחג המולד
עלאא סויטאת

בחג המולד, בחמש השנים האחרונות, עורכים במסעדת "אלוּמה" שבין כפר ורדים לתרשיחא, ארוחת ערב מפוארת, חורפית וחגיגית – בסימן מקומי ועונתי. השנה, עלאא סויטאת, מבּעלי המקום, החליט להקדיש את ארוחת חג המולד לשני המטבחים שהשפיעו עליו במיוחד– המטבח של אימא והמטבח (המשתנה לאורך השנים) של מסעדת אלוּמה. סויטאת, היום בן 34 ועובד במקום מגיל 17, מעיד כי אלומה היא "לא כמו, אלא בית שני", בו חי, גדל והתפתח: אישית, מקצועית ובעיקר קולינרית. למעשה, זה 17 שנה שהוא "נמצא במקום (כמעט) כל יום, ובצהריים בורח לאכול אצל אימא – שמכינה תבשילים ומטעמים שאי אפשר לוותר עליהם". בין האחרונים משחזר סויטאת את טעמו של מרק פריקה ("פשוט אבל פשוט מדהים") שאימו נוהגת להכין וממנה המתכון. "זה מרק שהריח שלו הוא ריח של בית מבחינתי, הוא מרק חורפי שמחמם את הגוף ואת הלב ולכן מתאים במיוחד לימים קרים ואת הריח, הטעם והמרקם שלו (בשל החיטה השבורה, שבכוונה לא נטחנת) – קשה  להסביר במילים".

 

4תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 (11)

רכיבים

3 כפיות שמן זית 

1 כוס בצל קצוץ

1/2 כוס פריקה שטופה היטב

כוס ציר עוף*

5 כוסות מים

מלח

כמון

*לציר העוף:

1 קילו חלקי עוף לציר (כנפיים ועצמות), שטופים ונקיים

5 ליטר מים

2 גזרים

2 כרישה

1 בצל לבן

שורש פטרוזיליה

שורש סלרי

תבלינים לפי בחירה (עלי דפנה, גרגירי פלפל אנגלי ופלפל שחור, גבעולי תימין ומרווה)

מעט שמן לטיגוּן

הוראות הכנה

הכנת ציר העוף:

בסיר, מחממים שמן ומטגנים את חלקי העוף.

חותכים את ירקות השורש ומוסיפים לסיר עם חלקי העוף.

מוסיפים את התבלינים לסיר ומטגנים עם חלקי העוף והירקות כ-20 דקות.

מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומכסים את הסיר.

מבשלים על אש בינונית למשך שעה ומדי פעם מקפים את הקצף שנוצר מעל הציר.

אחרי שעה, מסירים את המכסה וממשיכים בבישול על אש נמוכה למשך שעה וחצי עד שעתיים  נוספות. 

הכנת המרק:

במחבת גדולה או סיר, מאדים את הבצל עם שמן זית.

מוסיפים את הפריקה ומערבבים.

מוסיפים את ציר העוף, יחד עם 5 כוסות מים.

מבשלים למשך שעה, מערבבים מדי פעם ומוסיפים מלח וכמון לפי טעם.

מגישים חם.  

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות