מרק פטריות של שגב - מרקים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק פטריות של שגב

מתכון קל ומהיר למרק פטריות מעולה, מתוך הספר 'המטבח המשפחתי שלי' מאת השף שגב משה

6 סועדים דרגת קושי: קל
מרק פטריות של שגב
עידן ירדני
6תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 7

רכיבים

4 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ דק מאד

2 שיני שום קצוצות

1 כף תימין קצוץ

200 גרם פטריות פרוסות דק

1 כפית קורנפלור מעורבב היטב עם 1/4 כוס מים קרים

1/4 כוס יין לבן מתוק

2 כוסות מים פושרים

500 מ"ל שמנת מתוקה

3 גבעולי בזיליקום

1/2 גבעול רוזמרין

1 כפית מחוקה של מלח

קורט פלפל טחון, לבן או שחור

קורט אגוז מוסקט

להגשה:

עלים ירוקים

שמן זית

 

הוראות הכנה

מחממים את שמן הזית בסיר ומאדים בתוכו את הבצל. לאחר דקה מוסיפים את השום והתימין.

לאחר חמש דקות בישול מוסיפים את הפטריות ומערבבים היטב. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב, מבשלים מספר דקות. מוסיפים את היין והמים ומרתיחים. מוסיפים את השמנת המתוקה. מוסיפים את גבעולי הבזיליקום והרוזמרין ומרתיחים שוב. מנמיכים את האש ומבשלים חמש דקות נוספות.

לקראת הסיום, מרחיקים את גבעולי הבזיליקום והרוזמרין וטוחנים את המרק לקבלת מרקם חלק.

מתבלים במעט מלח, פלפל ואגוז מוסקט.

להגשה, מעטרים עם מעט עלים ירוקים ושמן זית.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות