מרק ארטישוק קרמי ועשיר - מרקים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק ארטישוק קרמי ועשיר

מרק ארטישוק מהמטבח האיטלקי שבשל מרקמו הסמיך והקרמי משמש בסיס מצוין למנות רבות נוספות. למשל, כרוטב חמצמץ לפסטה

4 מנות דרגת קושי: קל
מרק ארטישוק וגבינה
עמרי פולק

בזמן החורף, גם זה הישראלי החמים, אנחנו נוטים להסתגר בבית ומתקבצים סביב מקור חום כלשהו, בין אם זה תנור, מפזר חום או סיר מרק מעלה אדים. המטבח היהודי מתגאה במרק העוף הצח שלו, שמכונה גם "פניצילין יהודי", אך במטבחים אירופים רבים מכינים בתקופת החורף הקרה מרקי ירקות עשירי טעם ומרקם. נכון, הם כבדים יותר, אבל באותו זמן גם משביעים יותר ולעיתים אף מספקים יותר.

מתכון זה - Crema di Carciofi, קרם ארטישוק - מגיע מהמטבח האיטלקי, שם בעזרת אותה דרך הכנה יוצרים מגוון של מרקי ירקות בעלי מרקם קרמי ועשיר. האמת, שהאיטלקים משתמש בקרם הארטישוק כבסיס למנות רבות אחרות, ובעיקר כרוטב לפסטה.

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

6 לבבות ארטישוק, לאחר ניקוי

מיץ מלימון אחד
65 גרם חמאה
בצל קצוץ דק
מקל סלרי קצוץ
300 גרם תפוחי אדמה, חתוכים לפלחים
1.2 ליטר ציר עוף/ירקות/מים
כוס יין לבן
חלמון ביצה
מלח, פלפל
פרמז'ן, להגשה

הוראות הכנה

מקלפים את הארטישוק ומניחים את הלבבות בקערה מלאה במים ובמיץ הלימון (אפשר לזרוק פנימה גם את הלימון הסחוט).
בסיר בינוני מחממים על אש בינונית 40 גרם מהחמאה ומטגנים כ-5 דקות את הבצל והסלרי, עד שהם מתרככים.
מוסיפים פנימה את פלחי תפוח האדמה ולבבות הארטישוק ומטגנים כ-5 דקות נוספות, מערבבים מדי פעם. מתבלים עם מעט פלפל שחור ומלח ים.
מגבירים את האש ומוסיפים בהדרגה את היין, כשהוא מתאדה מוסיפים באותה בהדרגה את שאר הנוזלים (ציר/מים).
מנמיכים את האש לאש בינונית, מכסים ומניחים למרק לבעבע כ-40 דקות.
מכבים את האש ובעזרת בלנדר יד טוחנים עד שמתקבל מרק סמיך וללא גושים או חתיכות של הירקות (מי שלא מחזיק בבלנד יד יכול לטחון במעבד מזון, רק צריך לתת למרק להתקרר מעט קודם).
מערבבים את החמאה הנותרת עם חלמון הביצה, מוסיפים למרק ומערבבים. מוזגים לצלחת ומפזרים מעל מעט פרמז'ן מגורדת, אפשר לקשט עם מעט גרידת לימון.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות