מתכון

מרק דגים ופירות ים חמוץ חריף

כמה קל ככה טעים, המרק החביב עלי כאשר באים אורחים ואין לי רגע להכנות מוקדמות

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מרק תאילנדי
צילום: לימור לניאדו תירוש
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות

שומרי כשרות יכולים להחליף את פירות הים ב-400 גרם סלמון חתוך לקוביות, זה טעים לא פחות. הכי קל לפרוס את הג'ינג'ר עם קולפן: קולפים את הקליפה וממשיכים לפרוס את בשר הג'ינג'ר לפרוסות דקות בעזרת הקולפן. עורמים את הפרוסות על קרש חיתוך ואז חותכים אותן לאורך לגפרורים.

רכיבים

  • 4 כפות (40 גרם) ג'ינג'ר קלוף ופרוס לגפרורים
  • 10 עלי קפיר־ליים
  • 2 גבעולי למון גראס (25 ס"מ כל אחד) קצוצים לטבעות דקיקות
  • 4 שאלוט קלופים וחתוכים לרבעים
  • 8 פטריות שיטקה טריות או מיובשות פרוסות לרצועות (ללא הרגל)
  • 2 עגבניות חתוכות לשמיניות
  • 200 גרם פילה דג לבן (מוסר, לוקוס או פלמידה לבנה) ללא העור, חתוך לקוביות
  • 200 גרם קלמרי (נטו) פרוס לטבעות דקות
  • 200 גרם (12 יחידות) שרימפס בינוניים קלופים
  • חצי כוס חלב קוקוס
  • שליש כוס ועוד כף (90 מ"ל) מיץ ליים או לימון
  • שליש כוס ועוד כף (90 מ"ל) רוטב דגים
  • 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפיות מחית קארי אדומה
  • כפית מלח
  • 6 כוסות מים
  • 200 גרם אטריות ביצים מבושלות לרמת אל דנטה
  • צרור כוסברה קצוץ
  • צ'ילי פרוס לטבעות דקות

הוראות הכנה

שמים בסיר בינוני ג'ינג'ר, קפיר־ליים, למון גראס, שאלוט, פטריות (אם משתמשים בשיטקה מיובשות יש צורך להשרות אותן במים רותחים עשר דקות), עגבניות, קוביות דג, קלמרי, שרימפס, חלב קוקוס, מיץ ליים, רוטב דגים, צ'ילי מתוק, מחית קארי, מלח ומים ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים על בעבוע עדין, תוך ערבוב מדי פעם, ללא מכסה, 4 דקות. מוסיפים אטריות מבושלות וכוסברה ומכבים את האש, מתקנים תיבול ומגישים עם צ'ילי פרוס לפי הטעם.

תגובות