שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות

מידת החריפות של כל מחית משתנה בהתאם לטריותה ולמידת חריפות הפלפלים שבה. אני מתחילה להכין את הקארי עם כמות הנמוכה מזו שרשומה במתכון, טועמת לאחר הרתיחה ומוסיפה עוד מחית רק אם צריך.

רכיבים

  • 1 כף שמן קוקוס או בוטנים
  • 500 גרם פרגיות או חזה עוף חתוך לרצועות דקות
  • 2 כפות סוכר לבן או קנים
  • כף (שטוחה) מחית קארי ירוקה (אפשר להוסיף עוד קצת למי שאוהב חריף אש)
  • 2 כפיות ג'ינג'ר מגורר
  • צ'ילי אדום טרי חתוך לעיגולים
  • לפי הטעם
  • 2 פחיות (800 מ"ל) חלב קוקוס
  • 4 כוסות מים
  • 5 כפות רוטב דגים
  • 5 כפות מיץ לימון
  • 10 עלי קפיר־ליים
  • 10 פטריות שיטקה מיובשות או טריות
  • סלסלת פטריות שמפיניון
  • או פטריות שימג'י
  • כוס אפונה טרייה או קפואה
  • 150 גרם אטריות שעועית
  • דקיקות (זכוכית)
  • חופן עלי בזיליקום

הוראות הכנה

בסיר בינוני מחממים שמן קוקוס ומטגנים רצועות עוף, סוכר, מחית קארי, ג'ינג'ר וצ'ילי עד שהעוף משנה את צבעו. מוזגים חלב קוקוס, מים, רוטב דגים, מיץ לימון ועלי קפיר. מביאים לרתיחה. בינתיים מסירים את הרגליים משני סוגי הפטריות וחותכים לרצועות (את השיטקה המיובשות יש צורך להשרות במים רותחים למשך עשר דקות, אם משתמשים בשימג'י חותכים באמצע רגל הפטרייה). מוסיפים לסיר המבעבע את שני סוגי הפטריות ואת האפונה, מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים חמש דקות על בעבוע עדין ללא כיסוי. בינתיים משרים אטריות במים רותחים לשתי דקות ומסננים. מוסיפים את האטריות לסיר יחד עם עלי הבזיליקום, מערבבים ומכבים את האש. טועמים ומתקנים תיבול.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ