מרק עדשים בקארי אדום וחלב קוקוס - מרקים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק עדשים בקארי אדום וחלב קוקוס

מרק מופלא - טעים, בריא וריחני. היכונו להתמכרות חדשה

6 מנות דרגת קושי: קל
מרק עדשים בקארי אדום וחלב קוקוס
לימור לניאדו תירוש
2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

2 כוסות עדשים כתומות, מבוררות ושטופות

6 כוסות מים
2 פחיות (800 מ"ל בסה"כ) חלב קוקוס
6 עלי קפיר־ליים
2 כפות שמן קוקוס או זית
6 שיני שום כתושות
2 כפיות ג'ינג'ר מגורר
צ'ילי אדום טרי פרוס לטבעות דקות, לפי הטעם
כף מחית קארי אדומה (אוהבי החריף יכולים להוסיף עוד כפית)
1/4 כוס מיץ ליים או לימון סחוט
3 כפות רוטב דגים
כפית מלח
חצי כפית פלפל לבן טחון
2 כוכבי אניס
150 גרם (חצי חבילה) טופו חתוך לקוביות קטנות (אופציונלי)
2 כפות שמן קוקוס

להגשה:

עלים מצרור נדיב של כוסברה, 6—8 פלחי ליים או לימון, צ'ילי פרוס לטבעות, שבבי קוקס טריים או מיובשים (אופציונלי)

הוראות הכנה

שמים בסיר גדול עדשים, מים, חלב קוקוס ועלי קפיר, מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף שצף על פני הנוזל. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 30 דקות עד שהעדשים רכות. מחממים מחבת עם שמן קוקוס ומטגנים שום כתוש, ג'ינג'ר, צ'ילי ומחית קארי תוך כדי ערבוב, שתי דקות. מוסיפים את תכולת המחבת למרק יחד עם מיץ הליים, רוטב הדגים, מלח, פלפל וכוכבי אניס. מערבבים היטב, מכסים ומבשלים עוד 30 דקות. מדי פעם מערבבים כדי שלא ייווצרו גושים. במחבת בינונית עם שמן מטגנים את קוביות הטופו עד השחמה קלה מכל צד. מעבירים לנייר סופג. לפני ההגשה מתקנים תיבול. אם המרק סמיך מדי מוסיפים עוד מים או מיץ לימון. מוזגים את המרק לצלחות אישיות מוסיפים עלי כוסברה בנדיבות, צ'ילי פרוס, קוביות טופו ושבבי קוקוס (אם רוצים). מגישים עם פלחי לימון בצד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות