מתכון

מרק עדשים בקארי אדום וחלב קוקוס

מרק מופלא - טעים, בריא וריחני. היכונו להתמכרות חדשה

לימור לניאדו תירוש
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
מרק עדשים בקארי אדום וחלב קוקוס
צילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

להגשה:

הוראות הכנה

שמים בסיר גדול עדשים, מים, חלב קוקוס ועלי קפיר, מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף שצף על פני הנוזל. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 30 דקות עד שהעדשים רכות. מחממים מחבת עם שמן קוקוס ומטגנים שום כתוש, ג'ינג'ר, צ'ילי ומחית קארי תוך כדי ערבוב, שתי דקות. מוסיפים את תכולת המחבת למרק יחד עם מיץ הליים, רוטב הדגים, מלח, פלפל וכוכבי אניס. מערבבים היטב, מכסים ומבשלים עוד 30 דקות. מדי פעם מערבבים כדי שלא ייווצרו גושים. במחבת בינונית עם שמן מטגנים את קוביות הטופו עד השחמה קלה מכל צד. מעבירים לנייר סופג. לפני ההגשה מתקנים תיבול. אם המרק סמיך מדי מוסיפים עוד מים או מיץ לימון. מוזגים את המרק לצלחות אישיות מוסיפים עלי כוסברה בנדיבות, צ'ילי פרוס, קוביות טופו ושבבי קוקוס (אם רוצים). מגישים עם פלחי לימון בצד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ