מרק בטטה וערמונים חלק

מרק ריחני בעל מרקם חלק ונעים, שטעמו המיוחד מתקבל הודות לשילוב הייחודי בין הערמונים לבטטות. הפקאנים המסוכרים מתפקדים כשקדי מרק. הוסיפו מהם קמצוץ כי טעמם ומתיקותם דומיננטיים

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
מרק בטטה וערמונים
מרק בטטה וערמונים

רכיבים

  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים
  •  4 ענפי סלרי קצוצים
  •  4 שיני שום קלופות
  •  צרור תימין קשור בחוט
  •  2-3 בטטות גדולות (קילו לאחר קילוף) קלופות וחתוכות לקוביות גדולות
  •  200 גרם ערמונים בוואקום
  • כפית וחצי מלח
  • חצי כפית פלפל
  • כפית גרגירי כוסברה טחונים
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט קינמון
  •  7-8 כוסות מים
  • להגשה:
  • פקאן סיני קצוץ ושמנת חמוצה

הוראות הכנה

מטגנים בשמן זית את הבצלים וגבעולי הסלרי למשך שש דקות.

מוסיפים תימין ושום ומטגנים דקה.

מוסיפים בטטות, ערמונים ותבלינים, ומאדים עשר דקות.

מוסיפים מים רותחים ומבשלים 30 דקות בסיר מכוסה תוך ביעבוע עדין.

שולפים את צרור התימין וטוחנים היטב.

מחממים שוב ומגישים עם פקאן סיני קצוץ ותלולית שמנת חמוצה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ