מתכון

מרק ערמונים קטיפתי

מרק צרפתי קלאסי. מרקמו חלק וקטיפתי, וטעמו אגוזי. מתאים כמנה ראשונה או כפתיח חגיגי, שיוגש בכוסות אספרסו דקיקות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
מרק ערמונים
צילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • 300 גרם ערמונים קלופים או בואקום
  • 20 גרם חמאה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 2 כרישות, החלק הלבן בלבד, פרוסות לעיגולים
  • 4 מקלות סלרי אמריקאי פרוסים לעיגולים
  • 5 ענפי תימין טריים
  • 4.5 כוסות (ליטר ו-80 מ"ל) מים רותחים
  • שליש כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
  • חצי כפית מלח גס
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

בסיר עמוק מחממים את החמאה ושמן הזית. מטגנים את הבצלים, הכרישות והסלרי כ-10 דקות. מוסיפים ערמונים, תימין, מלח ופלפל ומטגנים עוד 2 דקות.

מוזגים מים רותחים, מרתיחים ומבשלים על אש בינונית כ-45 דקות, כשהסיר מכוסה.

מוסיפים שמנת מתוקה וטוחנים היטב בבלנדר.

מתקנים תיבול ומגישים (אפשר להניח מעל המרק כפית שמנת חמוצה, מעט עירית קצוצה וכמה טיפות שמן זית).

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ