מתכון | מרק ארטישוק ירושלמי פשוט וקל

החלה עונת הארטישוק הירושלמי ואין כמו מרק קל ופשוט להכנה (שאפשר בקלות לטבען) כדי ליהנות ממה שיש לו להציע. מתכון של השפית לירז שדה מבראסרי עין כרם

לירז שדה, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לירז שדה, שפית אורחת
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
קרדיט: דודו בכר, עריכה: מאיה בן ניסן

רכיבים

  • 3 בצלים קצוצים
  • 2 כרישה קצוצה ( רק החלק הלבן)
  • שן שום
  • קילו ארטישוק ירושלמי שטוף טוב
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמנת או שמנת צמחית
  • מים

להגשה:

  • ערמונים קצוצים

הוראות הכנה

מטגנים את הבצלים והרכישה על אש נמוכה עד לריכוך.

מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, מלח ופלפל ומכסים במים.

מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך מלא של הארטישוק הירושלמי.

טוחנים עם בלנדר מוט.

מוסיפים שמנת / שמנת צמחית לפי הטעם מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עוד חצי שעה על אש נמוכה.

מתקנים תיבול ( מלח, פלפל) ומגישים.

מרק ארטישוק ירושלמי של לירז שדהצילום: דודו בכר

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ