שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכון

מרק וישיסואז

הוישיסואז הוא אולי המאכל המפורסם ביותר הקשור לכרישה. זהו מרק מהקלאסיקה הצרפתית, מרקמו חלק וקרמי וטעמו מעודן. אוכלים אותו חם או קר מאוד

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
מרק וישיסואז
מרק וישיסואזצילום: דודו בכר

רכיבים

  • 3 כרישות גדולות, שטופות היטב וקצוצות לחצאי עיגולים
  • 2 בצלים לבנים, קלופים וקצוצים
  • 50 גרם חמאה
  • 1 תפוח אדמה (220 גרם) קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
  • 4 שיני שום קלופות
  • צרור תימין ו–2 עלי דפנה קשורים בחוט בישול
  • 6 כוסות ציר עוף או ירקות

להגשה:

  • 2 כפות עירית קצוצה
  • 2 כפות קרם פרש או שמנת חמוצה של פעם, אם אוהבים

הוראות הכנה

מחממים חמאה בסיר גדול ומטגנים את הכרישה והבצלים עד שקיפות. מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט. מוסיפים קוביות תפוחי אדמה, שורש סלרי, שום כתוש ואת צרור התימין עם עלי הדפנה ומטגנים שתי דקות. מוסיפים ציר, מרתיחים ומבשלים מכוסה חצי שעה. שולפים את צרור התימין וטוחנים למחית חלקה במיוחד. מחזירים לאש, מוסיפים שמנת מתוקה ומחממים עד כמעט רתיחה. מתקנים תיבול. מגישים עם עירית קצוצה ותלולית קרם פרש. כשאוכלים חם, טעים להזליף מעל כל מנה מעט שמן כמהין. כשאוכלים קר, מקררים היטב לפני ההגשה. הכי טעים עם ברוסקטה קלויה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ