מרק וישיסואז - מרקים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק וישיסואז

הוישיסואז הוא אולי המאכל המפורסם ביותר הקשור לכרישה. זהו מרק מהקלאסיקה הצרפתית, מרקמו חלק וקרמי וטעמו מעודן. אוכלים אותו חם או קר מאוד

6 מנות דרגת קושי: קל
מרק וישיסואז
דודו בכר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

3 כרישות גדולות, שטופות היטב וקצוצות לחצאי עיגולים

2 בצלים לבנים, קלופים וקצוצים
50 גרם חמאה
כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור גרוס
קורט אגוז מוסקט מגורר
1 תפוח אדמה (220 גרם) קלוף וחתוך לקוביות
1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
4 שיני שום קלופות
צרור תימין ו–2 עלי דפנה קשורים בחוט בישול
6 כוסות ציר עוף או ירקות
חצי כוס שמנת מתוקה
להגשה:


2 כפות עירית קצוצה
2 כפות קרם פרש או שמנת חמוצה של פעם, אם אוהבים
שמן כמהין

הוראות הכנה

מחממים חמאה בסיר גדול ומטגנים את הכרישה והבצלים עד שקיפות. מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט. מוסיפים קוביות תפוחי אדמה, שורש סלרי, שום כתוש ואת צרור התימין עם עלי הדפנה ומטגנים שתי דקות. מוסיפים ציר, מרתיחים ומבשלים מכוסה חצי שעה. שולפים את צרור התימין וטוחנים למחית חלקה במיוחד. מחזירים לאש, מוסיפים שמנת מתוקה ומחממים עד כמעט רתיחה. מתקנים תיבול. מגישים עם עירית קצוצה ותלולית קרם פרש. כשאוכלים חם, טעים להזליף מעל כל מנה מעט שמן כמהין. כשאוכלים קר, מקררים היטב לפני ההגשה. הכי טעים עם ברוסקטה קלויה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות