מתכון

מרק ירקות וקניידלך טבעוני של ננוצ'קה

אופציה טבעונית למרק היהודי הקלאסי, על פי השפית של "ננוצ'קה" - המסעדה שהפכה טבעונית בעקבות בעליה

ננה שרייר, שפית אורחת
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
ננה שרייר, שפית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
זמן בישול:30 דקות
קניידלעך טבעוני של ננוצ'קה

רכיבים

מצרכים למרק:

  • 2 גזרים בינוניים
  • בצל יבש גדול
  • ראש סלרי
  • צרור עלי סלרי עם גבעולים
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים

מצרכים לקניידלך:

  • כוס קמח מצה
  • 1/4 כוס שמן
  • כוס מים
  • 3 כפות קמח תפוחי אדמה מעורבבים עם שלוש כפות מים
  • קורט פלפל שחור

הוראות הכנה

המרק:

מטגנים קלות את הבצל בסיר, ולאחר מכן מוסיפים את יתר הירקות לסיר.

מכסים במים את הירקות ומוסיפים מלח.

מביאים לרתיחה, מוסיפים פלפל שחור וכמון.

לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומכסים, מבשלים כחצי שעה עד שעה, עד שהירקות רכים.

הקניידלך:

מערבבים את החומרים היבשים. לאחר מכן מוסיפים את המים והשמן, וקורצים לעיגולים בידיים רטובות.

נותנים לעיגולים לנוח 20 דקות,ומוסיפים למרק כרבע שעה לפני ההגשה.

תגובות