מתכון: מרק תרד עם חומוס ואורז

מרק חורפי, עשיר ומזין שמנצל את עונת התרד והוא חובה לחובבי הקטניות של מיקי קפלן מהמטבחון בשוק הכרמל

מיקי קפלן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מיקי קפלן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
מרק תרד עם חומוס ואורז
מרק תרד עם חומוס ואורזצילום: אילן עמיחי

רכיבים

  • 1 כוס גרגירי חומוס מושרים ללילה
  • 1 ק"ג עלי תרד שטופים חתוכים לרצועות
  • 1/2 כוס אורז שטוף במים קרים (לא חובה)
  • 1/2 כוס עלי סלרי קצוצים
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 5-6 עגבניות קלופות קצוצות (אפשר גם מקופסה)
  • 3 עלי דפנה
  • מיץ מלימון סחוט
  • 3 ליטר ציר ירקות (ניתן להמיר בציר עוף לגרסה לא טבעונית/ צמחונית) או מים
  • פלפל אנגלי
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט שמן

הוראות הכנה

1. מאדים בסיר רחב את הבצל במעט שמן, עד לשקיפות.

2. מוסיפים את התרד והסלרי וממשיכים לאדות עד שהתרד מאבד מנפחו ומפריש נוזלים.

3. מוסיפים את גרגירי החומוס, העגבניות, מיץ הלימון וציר העוף או המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומקפים את הקצף.

4. מוסיפים עלי דפנה ורבע כף גרגירי פלפל אנגלי. מכסים חלקית את הסיר כך שנותר פתח לאידוי. מבשלים על אש קטנה למשך כשעתיים עד שגרגירי החומוס מתרככים.

5. מוספים את האורז. מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לבשל למשך כ-20 דקות עד שהאורז מתרכך.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ