מרק שעועית של ליאון אלקלעי - מרקים - מרקים - מתכונים מעולים למרקים

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק שעועית של ליאון אלקלעי

מרק שעועית חורפי, קל ופשוט ממתכון של השף ליאון אלקלעי ממסעדת טרנטינו

דרגת קושי: בינוני
מרק שעועית של לאון אלקלעי
יורם אשהיים
3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

500 גרם שעועית יבשה שהושרתה במים מספר שעות (יש להחליף את המים)

4 כף שמן זית
1 שן שום קצוצה
50 גרם בצל לבן קצוץ
½ כפית פפריקה חריפה
1 כפית גדושה רסק עגבניות
1 בצל שלם קלוף
1 גזר שלם קלוף חתוך לשניים
1 שורש סלרי חצוי וקלוף
1 כפית מלח
1 קורט פלפל שחור טחון

הוראות הכנה

1. מבשלים את השעועית יחד עם בצל שלם, גזר וסלרי, עד לריכוך השעועית. מוציאים את ירקות השורש.

2. בסיר אחר, מאדים בצל קצוץ ושום בשמן זית, מוסיפים חצי ליטר מים, רסק, פפריקה, מלח ופלפל שחור. מוסיפים מחצית מכמות השעועית, מבשלים מספר דקות וטוחנים הכל.

3. מוסיפים את המסה הטחונה לשעועית השלמה המבושלת, מתקנים טעמים ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות