מתכון

מרק שעועית של ליאון אלקלעי

מרק שעועית חורפי, קל ופשוט ממתכון של השף ליאון אלקלעי ממסעדת טרנטינו

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים7
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מרק שעועית של לאון אלקלעי
צילום: יורם אשהיים

תגיות:

רכיבים

  • 500 גרם שעועית יבשה שהושרתה במים מספר שעות (יש להחליף את המים)
  • 4 כף שמן זית
  • 1 שן שום קצוצה
  • 50 גרם בצל לבן קצוץ
  • ½ כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית גדושה רסק עגבניות
  • 1 בצל שלם קלוף
  • 1 גזר שלם קלוף חתוך לשניים
  • 1 שורש סלרי חצוי וקלוף
  • 1 כפית מלח
  • 1 קורט פלפל שחור טחון

הוראות הכנה

1. מבשלים את השעועית יחד עם בצל שלם, גזר וסלרי, עד לריכוך השעועית. מוציאים את ירקות השורש.

2. בסיר אחר, מאדים בצל קצוץ ושום בשמן זית, מוסיפים חצי ליטר מים, רסק, פפריקה, מלח ופלפל שחור. מוסיפים מחצית מכמות השעועית, מבשלים מספר דקות וטוחנים הכל.

3. מוסיפים את המסה הטחונה לשעועית השלמה המבושלת, מתקנים טעמים ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ