מרק כרובית טבעוני של השף בן תדהר - מרקים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק כרובית טבעוני של השף בן תדהר

הכרובית עכשיו בשיאה וזה הזמן להכין ממנה מרק טבעוני נהדר שהסוד שלו הוא בציר

דרגת קושי: קל
מרק כרובית
THINKSTOCK
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

 ½1 ליטר ציר ירקות

ראש כרובית גדול לבן מפורק לתפרחות

100 מ"ל שמן זית לטיגון

מלח ופלפל

לציר הירקות:

שמן זית לטיגון

ראש סלרי קלוף חתוך לרבעים

שורש פטרוזיליה קלוף חצוי לאורכו

2 גזרים קלופים וחצויים

1 כרישה חתוכה לפיסות גסות

1 בצל קלוף וחתוך לרבעים

חופן קטן פטריות פורצ'יני יבשות

צרור עלי סלרי צרור

עלי פטרוזיליה

4 גרגרי פלפל אנגלי

4 עלי דפנה

10 גרגרי פלפל שחור שלם

2 ליטר מים

הוראות הכנה

מכינים ציר: מאדים את כל השורשים בשמן זית כרבע שעה. מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומוסיפים פטריות פורצ'יני יבשות, עלי סלרי, עלי פטרוזיליה, עלי דפנה, פלפל אנגלי ופלפל שחור. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 50 דקות. מסננים.

משחימים את פרחי הכרובית בשמן זית ומתבלים במלח ובפלפל. מעבירים לסיר עם הציר ומבשלים כ־40 דקות עד ריכוך מלא.

טוחנים בבלנדר לקבלת מרקם חלק ואחיד ומתבלים במלח ובפלפל.

מגישים עם מעט שמן זית ופרמזן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות