מתכון |

מרק כרובית טבעוני של השף בן תדהר

הכרובית עכשיו בשיאה וזה הזמן להכין ממנה מרק טבעוני נהדר שהסוד שלו הוא בציר

בן תדהר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
בן תדהר, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
צילום: THINKSTOCK

רכיבים

  • ½1 ליטר ציר ירקות
  • ראש כרובית גדול לבן מפורק לתפרחות
  • 100 מ"ל שמן זית לטיגון
  • מלח ופלפל

לציר הירקות

  • שמן זית לטיגון
  • ראש סלרי קלוף חתוך לרבעים
  • שורש פטרוזיליה קלוף חצוי לאורכו
  • 2 גזרים קלופים וחצויים
  • 1 כרישה חתוכה לפיסות גסות
  • 1 בצל קלוף וחתוך לרבעים
  • חופן קטן פטריות פורצ'יני יבשות
  • צרור עלי סלרי צרור
  • עלי פטרוזיליה
  • 4 גרגרי פלפל אנגלי
  • 4 עלי דפנה
  • 10 גרגרי פלפל שחור שלם
  • 2 ליטר מים

הוראות הכנה

מכינים ציר: מאדים את כל השורשים בשמן זית כרבע שעה. מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומוסיפים פטריות פורצ'יני יבשות, עלי סלרי, עלי פטרוזיליה, עלי דפנה, פלפל אנגלי ופלפל שחור. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 50 דקות. מסננים.

משחימים את פרחי הכרובית בשמן זית ומתבלים במלח ובפלפל. מעבירים לסיר עם הציר ומבשלים כ־40 דקות עד ריכוך מלא.

טוחנים בבלנדר לקבלת מרקם חלק ואחיד ומתבלים במלח ובפלפל.

מגישים עם מעט שמן זית ופרמזן.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ