מתכון: מרק עגבניות הודי

מרק עגבניות עם ארומה קינמונית וחריפות עדינה ממתכון של השפית רינה פושקרנה ממסעדת טנדורי

רינה פושקרנה, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רינה פושקרנה, שפית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
מרק עגבניות הודי של רינה פושקרנהצילום: יפית בשבקין

רכיבים

לציר המרק:

  • 1 בצל
  • 4 גזר
  • 4 עגבניות
  • 1 גבעול סלרי
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 ליטר מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 6 גרגירי הל
  • 2 מקלות קינמון
  • 4 עלי דפנה
  • 6 גרגירי פלפל שחור

למרק:

  • 2-3 כפות שמן זית
  • 2 כפות שום כתוש
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף קורנפלור שהומסה בשלוש כפות מים
  • מקל קינמון
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • 2-3 כפות קרם פרש או שמנת מתוקה

הוראות הכנה

מבשלים את כל חומרי הציר עד לריכוך הירקות במשך כחצי שעה ומסננים את הנוזלים שהם נוזל המרק לסיר אחר.

מחממים בסיר שמן, שום כתוש, רסק עגבניות. מוסיפים את נוזלי הציר המסוננים ואחר כך את התבלינים - מלח, סוכר, ג'ינג'ר, קינמון.

מוסיפים את הקורנפלור על מנת להסמיך את המרק.

לסיום הבישול להוסיף את השמנת המתוקה או הקרם פרש ואפשר לקשט עם כוסברה קצוצה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ