מתכון: מרק עדשים כתומות של חיים כהן

יש הרבה מאוד גרסאות למרקי עדשים, זו של חיים כהן היא הפשוטה והמדגישה כמה זה מרק נהדר

חיים כהן, שף אורח
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
חיים כהן, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
עדשים כתומות

רכיבים

  • 2 כוסות עדשים כתומות
  • 6 כפות שמן
  • 4-5 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל שחור
  • חצי כפית כמון
  • כוסברה למי שאוהב
  • בצל חצוי ופרוס
  • שש כוסות ציר ירקות או מים

הוראות הכנה

1.שוטפים את העדשים היטב ומסננים.

2. שמים שלוש כפות שמן בסיר, מוסיפים את השום ומחממים כדקה עד שהוא מתרכך.

3.מוסיפים את העדשים ושש כוסות מים או ציר ירקות, מביאים לרתיחה, מתבלים במלח, פלפל וכמון.

4.מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כעשרים דקות - עד שהעדשים רכות.

5.אם המרק סמיך מדי, מוסיפים עוד מעט מים. בשלב הזה אפשר להעביר את המרק לבלנדר יחד עם כוסברה (אם רוצים) ולרסק - אפשר גם לא.

6.בצד מחממים במחבת שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים למרק ומגישים, גם מיץ לימון עושה לכל זה טוב.

תגובות