איך להכין מרק אפונה יבשה

מרק טבעוני ועשיר מאפונה יבשה, רק אל תשכחו להשרות אותה ללילה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק אפונה
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
6-8 מנות

כמות המנות: 6-8 מנות

דרגת קושי: קל

רכיבים

  • 500 גרם אפונה יבשה שהושרתה כל הלילה

  • 2-3 גזר בינוניים חתוכים לקוביות קטנות

  • 2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות

  • 1 שומר חתוך לקוביות

  • 5 שיני שום קצוצות

  • 1 ראש סלרי חתוך לקוביות או לפרוסות

  • 2 ליטר מים או ציר ירקות (להוסיף עוד לפי צורך)

  • מלח ופלפל

  • 5 כפות שמן זית 

הוראות הכנה

1. מחממים שמן זית בסיר גדול ומוסיפים גזר, בצל, שומר, סלרי ושום, מטגנים על אש בינונית נמוכה כ-10 דקות.

2. מוסיפים את האפונה המושרית.

3. מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם, מים או ציר ירקות ומעלים לאש גבוהה, מביאים לרתיחה.

4. מבשלים על אש קטנה כ-3-4 שעות. במהלך הבישול ניתן לטחון את המרק, אך הוא במיטבו כך.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ