מרק חאמוד סורי

בחורף חם, בקיץ קר: מרק סורי חמצמץ שיכול לשמש גם כתבשיל תפוחי אדמה, סלרי ולימון

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הארץ
מרק חמוד סוריצילום: רותם מימון

רכיבים

  • 50 מ"ל שמן זית

  • 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

  • 2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות

  • 2 תפוחי אדמה מקולפים, חתוכים לקוביות קטנות

  • 4 כוסות עלי סלרי חתוכים לקוביות קטנות

  • 4 כפות עלי סלרי קצוצים

  • 2 כפות נענע יבשה קצוצה

  • 5 שיני שום קצוצות

  • 1/2 כפית פפריקה חריפה

  • 1 כף פפריקה מתוקה

  • 50 מ"ל מיץ לימון

  • 4 מ"ל (כף) ציר עוף

  • 2 ליטר מים

  • מלח פלפל לבן לפי הטעם

הוראות הכנה

1. מאדים את כל הירקות והעלים בשמן זית, מוסיפים את השום ומאדים כ-5 דקות לאחר מכן מוסיפים את הפפריקה ומאדים לעוד דקה ומוסיפים את ציר העוף.

2. מוסיפים את המים ומביאים את המרק לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול כחצי שעה. בסוף מוסיפים לימון, מלח ופלפל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ