מרק טום יאם פירות ים - מרקים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק טום יאם פירות ים

המרק התאילנדי הקלאסי שטעים לאכול כל השנה

6 מנות דרגת קושי: קל
מרק טום יאם פירות ים
Natalia Lisovskaya | Dreamstime.
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

200 גרם שרימפס

200 גרם מולים מקורצפים
200 גרם גופי קלמארי חתוכים לטבעות
100 גרם ראשי קלמארי
4 בצלים פרוסים לרצועות
400 גרם פטריות שמפיניון חצויות
250 גרם פטריות יער קרועות
2 בצל ירוק קצוץ
10 פיסות שורש גלנגל
30 עלי קפיר ליים
1 גבעול למון גראס טרי ללא עלים
10 גבעולי כוסברה
18 עגבניות שרי חצויות
20 כפות רוטב מי דגים
לימון סחוט
פלפל חריף יבש כתוש
3 ליטר מים
200 מ"ל חלב קוקוס

הוראות הכנה

מרתיחים במשך כרבע שעה את השורשים: הגלנגל, הלמון גראס והקפיר ליים.

 מוסיפים בצל, פטריות יער, עגבניות, רוטב דגים, לימון ופלפל ומבשלים במשך 4-5 דקות.

 מוסיפים שמפיניון ובצל ירוק חתוך גס לבישול של עוד כדקה.

 מוסיפים את חלב הקוקוס ומנמיכים את האש לבישול של דקה נוספת.

מוסיפים את פירות הים, מכבים את האש, ונותנים להם להתאדות למשך דקה.

להגשה:

מפזרים כוסברה קצוצה מעל.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות