שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכון

מרק טום יאם פירות ים

המרק התאילנדי הקלאסי שטעים לאכול כל השנה

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
שף טוני אנג'י, מסעדת לופנודלס
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
זמן בישול:30 דקות
מרק טום יאם פירות ים
צילום: Natalia Lisovskaya | Dreamstime.

רכיבים

  • 200 גרם שרימפס
  • 200 גרם מולים מקורצפים
  • 200 גרם גופי קלמארי חתוכים לטבעות
  • 100 גרם ראשי קלמארי
  • 4 בצלים פרוסים לרצועות
  • 400 גרם פטריות שמפיניון חצויות
  • 250 גרם פטריות יער קרועות
  • 2 בצל ירוק קצוץ
  • 10 פיסות שורש גלנגל
  • 30 עלי קפיר ליים
  • 1 גבעול למון גראס טרי ללא עלים
  • 10 גבעולי כוסברה
  • 18 עגבניות שרי חצויות
  • 20 כפות רוטב מי דגים
  • 3 ליטר מים
  • 200 מ"ל חלב קוקוס

הוראות הכנה

מרתיחים במשך כרבע שעה את השורשים: הגלנגל, הלמון גראס והקפיר ליים.

 מוסיפים בצל, פטריות יער, עגבניות, רוטב דגים, לימון ופלפל ומבשלים במשך 4-5 דקות.

 מוסיפים שמפיניון ובצל ירוק חתוך גס לבישול של עוד כדקה.

 מוסיפים את חלב הקוקוס ומנמיכים את האש לבישול של דקה נוספת.

מוסיפים את פירות הים, מכבים את האש, ונותנים להם להתאדות למשך דקה.

להגשה:

מפזרים כוסברה קצוצה מעל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ