מרק שעועית ועצמות בבישול ארוך
הוציאו את הפתיליות: מרק של סבתא עם שעועית ועצמות שמבשלים מהר ושוכחים שעות על האש

מרק פשוט מאוד להכנה שרק דורש בישול ארוך בסופו. אם יש לכם ציר ירקות, עוף או בשר אפשר להשתמש בו כבסיס לנוזלים או כמחליף של חלקם. אם לא, גם עם מים זה יעבוד לא רע. אצל סבתא המרק היה נטול עשבי תיבול או ירקות כלשהם, אך ניתן לשדרג ולהוסיף בתחילת הבישול קוביות תפוחי אדמה וגזר ולקראת סופו כוסברה או מנגולד.
רכיבים
1/2 1 כוס שעועית לבנה שהושרתה לילה שלם במים
בצל קצוץ
4 שיני שום קצוצות
300 גרם עצמות בקר חתוכות לקוביות
שמן זית לטיגון קל
מלח ופלפל לפי הטעם
כפית דבש
100 גרם רסק עגבניות
הוראות הכנה
1. בסיר גדול מרתיחים מים ומעט מלח ומבשלים את השעועית עד שהיא הופכת לרכה, אך נגיסה. מסננים ומצננים. שומרים בצד.
2. מטגנים בסיר את הבצל הקצוץ והשום בשמן הזית.
3. כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים אותו מעט לפתיחת טעמיו. מוסיפים את העצמות ואת השעועית ומאדים.
4. מוסיפים כליטר וחצי מים, מתבלים במלח ופלפל שחור ומוסיפים כפית דבש.
5. אצל סבתא היו מבשלים כעת על פתילייה אך במבטח הביתי מבשלים על להבה קטנה מאוד במשך כמה שעות טובות (5-6 שעות) ואפילו ללילה שלם.